Κασσελάκης: Γιατί δεν ανακοίνωσε σαφώς την υποψηφιότητά του-Στόχευση η ανατροπή της καθαίρεσής του στο Συνέδριο

 Κασσελάκης: Γιατί δεν ανακοίνωσε σαφώς την υποψηφιότητά του-Στόχευση η ανατροπή της καθαίρεσής του στο Συνέδριο

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μπορεί να ανέβασε στα social media ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών σχεδόν ταυτόχρονα με τη έναρξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, για να επανασυσταθεί λέγοντας  “Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο. Και ζητώ συγγνώμη…” και να περπατά στους δρόμους της Αθήνας, να μπαίνει στο Μετρό, να συναντά και να συνομιλεί με πολίτες, χαμογελώντας και να τονίζει “Πάμε να φτιάξουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα μας διώχνει αλλά θα μας χωρά όλους” ωστόσο δεν λέει ευθέως ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως τονίζοντας την αδιαμεσολάβητη σχέση του με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με νόημα “Δεν έχω κομματικό μηχανισμό. Είχα και έχω μόνο εσάς. Γι’ αυτό μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για Πρόεδρο. Γεμίστε τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να ακουστεί η φωνή σας. Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: ” και “Είμαι εδώ!” και επισημαίνει “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα. “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη. Το αύριο περνάει μέσα από τα δικά σας χέρια σήμερα. Προσωπικά, δεν αισθάνομαι προδομένος, αλλά πιο αποφασισμένος από ποτέ, να μη σας προδώσω ποτέ. Είμαι εδώ γιατί είστε εδώ. Και είμαστε εδώ για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ.”

Κατά τον κ. Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ “ή ξαναγεννιέται ή θα περάσει στην ιστορία ως ανάμνηση” και η αίσθηση που υπάρχει εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι αρνείται ακόμη να νομιμοποιήσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το το πώς θα κινηθεί μέχρι το Συνέδριο του κόμματος (1-3/11). Γι΄αυτό δίνει έμφαση στην εγγραφή μελών μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, καθώς μόνο αυτά τα μέλη θα συμμετέχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες για τη εκλογή των αντιπροσώπων στο έκτακτο Συνέδριο στη βάση του νέου συσχετισμού δυνάμεων που θα πάρει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις ακόμη ίσως και για το αν εξέπεσε από τη θέση του προέδρου με βάση την καθαίρεση του από την Κ.Ε.

Ο κ. Κασσελάκης επιτίθεται εμμέσως πλην σαφώς και στους ανθυποψηφίους λέγοντας “ή ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεκανίκι της διαπλοκής”, επισημαίνοντας ακόμη “Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος. Η κυβέρνηση καταρρέει: Στη θέση της: Ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής. Ή θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς”.

“Προσωπικά, δεν αισθάνομαι προδομένος, αλλά πιο αποφασισμένος” αναφέρει και καλεί τον κόσμο να προσέλθει μαζικά στις κάλπες για την εκλογή συνέδρων δείχνοντας ότι δεν έχει εγκαταλείψει την μάχη του Συνεδρίου, ενώ υπαινίσσεται ότι οι αντίπαλοί του θα επιχειρήσουν αποκλεισμούς.

“Αφήνει υπονοούμενα σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού υποψηφίων από το συνέδριο, κάτι το οποίο δεν έχει μπει ποτέ στη συζήτηση”, τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Ertnews και απαντώντας στο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη και σημείωσε πως πρόκειται για “μια ανησυχία που δημιουργείται χωρίς λόγο. Δεν αμφισβητεί κανείς από εμάς ούτε τις υπογραφές, ούτε το πόθεν έσχες”. Ενώ συμπλήρωσε “θέλω να πω ότι δεν είναι δεδομένο ότι θα κατέβει. Δεν το δηλώνει τουλάχιστον”.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Κώστα Ζαχαριάδη, που με ανάρτησή του, σχολίασε “Σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση «θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία». Πως γίνεται να «είσαι εδώ» και να κρύβεσαι;”. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε “Αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Επίσης, τι είναι ο Κασσελακης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;” και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σχολίασε ” Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος”, Και  πρόσθεσε “Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης, μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών, και του ίδιου του κόμματος”.

Επίσης μετά το τέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του ανέφερε “Με λένε Παύλο και τα κατέθεσα όλα, υπογραφές και πόθεν έσχες”, τονίζοντας με νόημα: “Άντε να μετρηθούμε σε θέσεις και πρόγραμμα, όχι σε βιντεάκια!” και παράλληλα ο  Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στο Action24 σημείωνε  ότι “αν κερδίσει ο Κασσελάκης θα αποχωρήσω, είναι θέμα αξιοπρέπειας”.

Πάντως στη συνεδρίαση της Π.Γ. συζητήθηκαν ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου, τα οργανωτικά ζητήματα στον δρόμο προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 1-3 Νοεμβρίου και αποφασίστηκε ότι  όποια υποψηφιότητα για την ηγεσία έχει κατατεθεί μέχρι 24 Οκτωβρίου θα προωθηθεί προς επικύρωση στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή το βίντεο “υποψηφιότητας” Κασσελάκη. Ο προσυνεδριακός διάλογος θα αρχίσει επισήμως αρχίζει την Δευτέρα και το πολιτικό πλαίσιο θα προκύψει από τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής που θα είναι και η επίσημη εισήγηση προς το Συνέδριο.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της Π.Γ. μπήκε επί τάπητος η παραπομπή του Ε. Αντωναρου στη Επιτροπή Δεοντολογίας με αφορμή τα όσα αναφέρει και σχολιαζει στα social media ωστόσο δεν ελήφθη κάποια απόφαση,  ωστόσο τονίστηκε ότι παρόμοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές και  με τον Κώστα Ζαχαριάδη να σχολιάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “Ή ανακαλείς ή παραπέμπεσαι στην Επιτροπή Δεοντολογίας! Σύμφωνα με μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, εφόσον αυτή η «σύσταση» ψηφιστεί στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, ως επόμενο βήμα συμφωνήθηκε, με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, την Δευτέρα ο Ευάγγελος Αντώναρος θα κληθεί να ανακαλέσει διαφορετικά θα του διαμηνυθεί πως θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Τέλος από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποχώρησε επεισοδιακά η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία ως γνωστόν στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά από διαφωνία που είχε με την Γιώτα Μπελώνη, η οποία είναι μέλος της τριμελούς οργανωτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ, ενώ την  παραίτησή της από μέλος της τριμελούς οργανωτικής επιτροπής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ , υπέβαλε η Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η πρώην βουλευτής Καστοριάς εκφράζει την αντίθεσή της στο συγκρουσιακό κλίμα που έχει επικρατήσει και την διαμαρτυρία της γιατί εστάλη στις Οργανώσεις Μελών οδηγία -να μην κάνουν αναρτήσεις  πέρα από την αναπαραγωγή των επίσημων αποφάσεων-, που έχει την υπογραφή της τριμελούς οργανωτικής επιτροπής της οποίας είναι μέλος, δίχως όμως να ερωτηθεί και να συναινέσει. Να σημειωθεί ότι η κ. Τελιγιορίδου είχε ζητήσει με επιστολή της στη 1 Οκτωβρίου στα μέλη του Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ να ανακληθεί η οδηγία.

Σχετικά Άρθρα