Γ. Τσίπρας για Κασσελάκη: Να εμποδιστεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη- Θέμα αξιοπρέπειας να αποχωρήσουμε αν κερδίσει

 Γ. Τσίπρας για Κασσελάκη: Να εμποδιστεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη- Θέμα αξιοπρέπειας να αποχωρήσουμε αν κερδίσει

Ο Γιώργος Τσίπρας, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε σκληρές δηλώσεις σχετικά με τη λειτουργία του κόμματος υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Action 24 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του ενός έτους προεδρίας του Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώθηκε και απομακρύνθηκε από τον προοδευτικό χώρο, κατηγορώντας τον για στροφή προς την ακροδεξιά.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα προσέγγισε θέσεις που πλησιάζουν αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και οικονομίας. Επιπλέον, έκανε λόγο για έναν λαϊκισμό χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, ενώ σημείωσε ότι εσωτερικά επικρατούσε απόλυτος αυταρχισμός, κατάσταση που, όπως υποστήριξε, παραπέμπει σε ακροδεξιά κόμματα.

«Ο Κασσελάκης δεν μπορούσε να συζητήσει, δεν έχει άποψη για να συζητήσει. Απλά ήθελε να γίνει αρχηγός σε ένα κόμμα κι αν αυτό το κόμμα ήταν υπαρκτό, ακόμη καλύτερα. Κι αν του βγει, του βγήκε. Αυτό θέλει. Το θέμα είναι ότι σαν κόμμα το ανεχτήκαμε αυτό για ένα χρόνο, ενώ φάνηκε από αρκετά νωρίς. Όσοι τον υποστηρίξαμε το είδαμε νωρίς. Πολύ γρήγορα κατάλαβα περί τίνος πρόκειται».

Ακόμη, ο Γ. Τσίπρας τόνισε πως ο μόνος τρόπος για να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάει σε συνέδριο επανίδρυσης.

«Πολλά κόμματα γύρισαν από το μηδέν. Από την αυτογελοιοποίηση και την αναξιοπιστία, δύσκολα γυρνάς. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να πάει σε συνέδριο επανίδρυσης» είπε χαρακτηριστικά, ενώ στο ερώτημα για το τι θα γίνει αν επανεκλεγεί ο Κασσελάκης, απάντησε: «Ας εγκριθούν πρώτα οι υποψήφιοι. Ο Κασσελάκης δεν πρέπει καν να κατέβει. Θεσμικό είναι το ζήτημα. Δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει αντικαταστατική συμπεριφορά. Αυτή είναι η γνώμη μου» είπε και στο σχόλιο για το ότι αυτό θα μετατρέψει την διαδικασία σε αρένα, απάντησε «ήδη έχουμε γίνει αρένα, το είδαμε εξάλλου πρόσφατα».

«Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εμποδιστεί η υποψηφιότητά του. Μιλούσε για “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” και “ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ”. Είναι επικίνδυνος γιατί μπορεί να πάει μέχρι ακροδεξιά» συνέχισε ο Γ. Τσίπρας κατά του Κασσελάκη.

«Πρέπει να κλείσει το κεφάλαιο “Κασσελάκης” για να υπάρχει μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό θα είναι μόνο το πρώτο βήμα. Πρέπει να πάμε σε επανίδρυση, με άλλο όνομα. Καταρρέει η ΝΔ και από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει τίποτα. Έχουμε στιγματιστεί τόσο πολύ που θέλει επανεκκίνηση (το κόμμα). Αν κερδίσει, είναι θέμα αξιοπρέπειας να αποχωρήσουμε. Αν δεχτεί το κόμμα την υποψηφιότητά του θα υπάρχει αυτόματα πρόβλημα» είπε.

Τέλος, για το αν πρέπει να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε ότι «θα έπρεπε. Μιλάμε για διάσπαση και ο τραυματισμός του κόμματος φτάνει στο όριό του».

Σχετικά Άρθρα