ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Όποια υποψηφιότητα κατατεθεί ως τις 24 Οκτωβρίου θα προωθηθεί στο συνέδριο- Παραίτηση από Τελιγιορίδου

 ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Όποια υποψηφιότητα κατατεθεί ως τις 24 Οκτωβρίου θα προωθηθεί στο συνέδριο- Παραίτηση από Τελιγιορίδου

Στις επίσημες διαδικασίες για την υποβολή υποψηφιότητας παραπέμπει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο του βίντεο με τις ανακοινώσεις Κασσελάκη. Σύμφωνα με κομματικές πηγές στην εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή η ΠΓ θα αναφέρει «μέχρι τις 24 Οκτωβρίου όποια υποψηφιότητα κατατεθεί θα προωθηθεί στο συνέδριο». Μάλιστα σε σχέση με τις ανακοινώσεις του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασαν πως «η ΠΓ είδε ένα βίντεο, δεν ήρθε (σ.σ. στο κόμμα) υποψηφιότητα».

Κατά πληροφορίες, τη θέση ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει ανακοίνωση υποψηφιότητας και θα πρέπει ο Στέφανος Κασσελάκης να ξεκαθαρίσει αν είναι υποψήφιος, υποστήριξαν στελέχη όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Όλγα Γεροβασίλη, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Παύλος Πολάκης, κ.ά.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης το θέμα του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος σχολίασε το περιεχόμενο εγκυκλίου που κυκλοφόρησε από το Οργανωτικό Γραφείο, ως «χουντικές αντιλήψεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΓ στην απόφαση εισήγησης της επισημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγονται συμπεριφορές και «λεκτικά», όπως αυτά που υπήρξαν τις τελευταίες μέρες, αποσυνδέοντας όμως την αναφορά αυτή από πρόσωπα (εν προκειμένω τον Β. Αντώναρο) σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

Επίσης σύμφωνα με μέλη της ΠΓ, υπάρχει δεύτερο βήμα. Συγκεκριμένο εφόσον αυτή η «σύσταση» ψηφιστεί στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, ως επόμενο βήμα συμφωνήθηκε, με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, την Δευτέρα ο Ευάγγελος Αντώναρος θα κληθεί να ανακαλέσει διαφορετικά θα του διαμηνυθεί πως θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Επίσης, σύμφωνα με κομματικές πηγές η κ. Τελιγιορίδου, έθεσε στην διάθεση του οργάνου την παραίτησή της από το τριμελές Οργανωτικό Γραφείο (που δεν έγινε δεκτή) εξαιτίας των όσων συνέβησαν στην χθεσινή ΚΟΕΣ με αφορμή το θέμα της εγκυκλίου προς τις οργανώσεις και τις νομαρχιακές.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν τα κείμενα του προσυνεδριακού διαλόγου που ξεκινά από την Δευτέρα, καθώς και οργανωτικά θέματα για την προετοιμασία του Έκτακτου Συνεδρίου.

Σχετικά Άρθρα