Πολάκης:Διαφώνησα με Τσίπρα αλλά δεν θα στήσω στον τοίχο τον πρώτο αρχηγό της Αριστεράς που είπε “πάμε να κυβερνήσουμε”

 Πολάκης:Διαφώνησα με Τσίπρα αλλά δεν θα στήσω στον τοίχο τον πρώτο αρχηγό της Αριστεράς που είπε “πάμε να κυβερνήσουμε”

Στο One Channel και την εκπομπή One Talk με τον Τάκη Χατζή φιλοξενήθηκε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης, το βράδυ της Τετάρτης (02/10). «Τον Αλέξη τον πίστεψα και ήταν ένας από τους λόγους που πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεατή και πρόσθεσε πως «έβαλε πλάτη όσο ελάχιστοι στη σύγκρουση με τη διαπλοκή».

Ο κ. Πολάκης ανέφερε πως κατόρθωσε να στηθεί ένα σύστημα Υγείας στα πόδια του, το οποίο παρέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «από μία Μνημονιακή καταστροφή και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

Επιστρέφοντας στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως διαφώνησε σε πολλά ζητήματα μαζί του από το 2021 και μετά «και φάνηκε αυτό το 2023». «Αυτές τις διαφωνίες τις διατύπωσα εντός, και όταν έπρεπε, εκτός».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «τον άνθρωπο που ήταν ο πρώτος ηγέτης της Αριστεράς μετά τον πόλεμο, που είπε «πάμε να κυβερνήσουμε», «κάτι που δεν ανέφερε ποτέ το ΚΚΕ από το 1974 μέχρι σήμερα».

«Δεν θα τον στήσω στον τοίχο», κατέληξε, αναφερόμενος στην πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Είναι και δικό μου λάθος» ο Κασσελάκης

Ο ίδιος έκανε λόγο για «διάψευση που είχαμε από τον Στέφανο Κασσελάκη», ενώ «είναι και δικό μου λάθος» η εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, όπως παραδέχτηκε.

Για τον κ. Κασσελάκη τόνισε ότι «τον είχα γνωρίσει τον Οκτώβριο του 2022 ως ομογενής» και «τον γνώρισε ο Αλέξης Τσίπρας και τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο ως ομογενή», δήλωσε, ενώ για τα κριτήρια στήριξής του ο Παύλος Πολάκης εξήγησε ότι την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο «τους θεωρούσα υπεύθυνους για την όχι σκληρή γραμμή αντιπολίτευσης στην ΝΔ». Για τις ημέρες της ηγεσίας Κασσελάκη, ο Βουλευτής Χανίων παρατήρησε πως «ούτε πολιτικό επιτελείο έφτιαξε», ενώ «τα σκέπασε όλα η εικόνα της προσωπικής του υπερπροβολής, της ιδιοσυγκρασίας του, του πλούτου», όπως είπε. «Θεωρούσε ότι έτσι θα προχωρούν τα πράγματα» υποστήριξε για τον Στέφανο Κασσελάκη, για να συμπληρώσει για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών πως «δεν μπορεί να χάνει η ΝΔ ένα εκατομμύριο ψήφους και εμείς 300.000».

Αν ήθελα κόμμα, θα το είχα κάνει από το 2023

Στο ενδεχόμενο να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, «έχω δηλώσει ότι εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλω μια κυβερνώσα Αριστερά. Αν ήθελα να κάνω ένα κόμμα κομματάκι για να κάνω το κομμάτι μου θα το είχα κάνει από το 2023» ξεκαθάρισε ο κ. Πολάκης, συμπληρώνοντας ότι «η εμπειρία του δήμου Σφακίων μου λέει ότι πρέπει να έχεις κυβερνώσα δύναμη για να αλλάξεις το μέλλον των ανθρώπων».

Για τις εσωκομματικές εκλογές, «ο κόσμος που έχει φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ και περιμένει στη γωνία, περιμένει να δει» υπογράμμισε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός, για να δηλώσει ότι «δεν κατεβαίνω, για να χάσω και είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό που λέω. Εγώ θέλω την μαζική συμμετοχή. Θέλω τη συμμετοχή». «Εγώ καλώ τα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους, το δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο να έρθει» και να ψηφίσει περιέγραψε ο κ. Πολάκης, επισημαίνοντας πως «αν ο κόσμος έρθει μαζικά ,εγώ δεν φοβούμαι». «Αν έχουμε ένα μικρό εκλογικό σώμα, τότε θα έχουμε προβλήματα» συνέχισε, ενώ «θεωρώ ότι ο λόγος μου έχει διείσδυση από τους τίμιους κεντροδεξιούς μέχρι την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Πως νομίζετε ότι πήρα το δήμο Σφακίων;», διερωτήθηκε.

Σχετικά Άρθρα