Χαλκιδική: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για τον ξυλοδαρμό 12χρονου

 Χαλκιδική: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για τον ξυλοδαρμό 12χρονου

Σε ακόμα δύο συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές για τον ξυλοδαρμό του 12χρονου στη Χαλκιδική, αυτή τη φορά προσάγοντας έναν 14χρονο και τον πατέρα του. Υπενθυμίζεται πως χθες, είχε συλληφθεί και συμπεριληφθεί σε δικογραφία 13χρονος που φέρεται να συμμετείχε στον ξυλοδαρμό, ενώ αναζητούνταν και συνεργός του, που φέρεται να είναι ο 14χρονος, κατά την ΕΡΤ.

Ειδικότερα, σήμερα (2/10) συνελήφθη 14χρονος με την κατηγορία της εξύβρισης και της άσκησης σωματικής βίας ενώ συνελήφθη και ο πατέρας του με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το ιστορικό του ξυλοδαρμού

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν το παιδί πήγε στο σχολείο. Πληροφορίες λένε πως καθώς ήταν νεοφερμένος μαθητής, κάποιοι συμμαθητές αποφάσισαν να τον «καλωσορίσουν» με τον τρόπο που αναφέρθηκε.

Ο 12χρονος επιστρέφοντας σπίτι μίλησε στους γονείς του, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τη διεύθυνση του σχολείου, ωστόσο η κίνησή τους αυτή δεν άρεσε στους ανήλικους. Έτσι αποφάσισαν να στήσουν καρτέρι στο παιδί και να το ξαναχτυπήσουν.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε χθες το πρωί και συγκεκριμένα έξω από το σχολείο σε περιοχή του δήμου Κασσάνδρας, με τον 12χρονο να απευθύνεται για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε Κέντρο Υγείας.

Σε βάρος του 13χρονου φερόμενου ως θύτη και των γονιών του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον συνεργό του ανήλικου, η ταυτότητα του οποίου παραμένει, μέχρι στιγμής, άγνωστη.

Η μητέρα του 12χρονου ανέφερε ότι το παιδί φοβήθηκε αρχικά να μιλήσει στο σπίτι για τη φρίκη που έζησε. «Πήγα στο σχολείο, μιλήσαμε στους καθηγητές και τα παιδιά ζήτησαν συγγνώμη αλλά το ξαναέκαναν», πρόσθεσε και τόνισε ότι ο γιος της «είναι πολύ φοβισμένος. Θα συνεχίσει όμως να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο του».

Σχετικά Άρθρα