Έγκλημα αυτοδικίας σε δικαστική αίθουσα: Σερίφης σκότωσε δικαστή

 Έγκλημα αυτοδικίας σε δικαστική αίθουσα: Σερίφης σκότωσε δικαστή

Η εγκληματική ενέργεια συνέβη στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ στο ανατριχιαστικό βίντεο φαίνεται ο 43χρονος Σον Στάινς να πυροβολεί περισσότερες από μία φορές τον 54χρονο δικαστή Κέβιν Μάλινς. Μάλιστα, ο δικαστής προσπάθησε -μάταια- να κρυφτεί πίσω από το γραφείο του.

Το βίντεο προβλήθηκε σε δικαστήριο στο Κεντάκι.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο Στάινς είχε βρει τον αριθμό της κόρης του στο τηλέφωνο του Μάλινς, κάτι που καταχωρίστηκε στα πιθανά κίνητρα της εγκληματικής ενέργειας. Η Daily Mail ανέφερε πως το θύμα και ο θύτης ήταν φίλοι για χρόνια και μάλιστα, λίγες ώρες πριν το τραγικό συμβάν, είχαν γευματίσει σε εστιατόριο σε απόσταση λίγων μέτρων από το δικαστήριο. Εκεί, είχε εξελιχθεί ένας άγριος καβγάς μεταξύ τους. Ο ντετέκτιβ της τοπικής αστυνομίας του Κεντάκι, Κλέιτον Στάμπερ κατέθεσε στο δικαστήριο πως «μου μετέφεραν ότι οι δύο άνδρες τσακώθηκαν στο γεύμα αυτό με τον δικαστή να λέει κάποια στιγμή “μήπως πρέπει να πάμε στο γραφείο μου;”».

Μετά την προβολή του βίντεο και τις σχετικές καταθέσεις, ο δικαστής διαπίστωσε ότι υπήρχε προμελέτη για το έγκλημα και ενέκρινε την υπόθεση να εξεταστεί ενώπιον ενόρκων.

Σχετικά Άρθρα