Ρωσία και Κίνα καταδικάζουν την επίθεση Ισραήλ στον Λίβανο- Η Χεζμπολάχ διαψεύδει την χερσαία εισβολή

 Ρωσία και Κίνα καταδικάζουν την επίθεση Ισραήλ στον Λίβανο- Η Χεζμπολάχ διαψεύδει την χερσαία εισβολή

Ο επικεφαλής του γραφείου μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ, Μοχάμαντ Αφίφ, ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει πραγματοποιήσει εισβολή στον Λίβανο, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι τα πρόσφατα πλήγματα της Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ αποτελούν «μόνο την αρχή». Σε γραπτή δήλωσή του στο Reuters, ο Αφίφ διευκρίνισε ότι, μέχρι στιγμής, η Χεζμπολάχ δεν έχει εμπλακεί σε «άμεσες χερσαίες συγκρούσεις» με τις ισραηλινές δυνάμεις, αλλά είναι έτοιμη να το πράξει εάν χρειαστεί.

Η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), η οποία έχει αναπτύξει στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων και επιβλέπει τις παραβιάσεις στην περιοχή, επιβεβαίωσε ότι δεν έχει καταγραφεί καμία εισβολή από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι, λέει ότι οι δυνάμεις πραγματοποιούν επιδρομές στο νότιο Λίβανο εδώ και μήνες, «αποκαλύπτοντας σήραγγες της Χεζμπολάχ, κρύπτες όπλων κάτω από σπίτια και σχέδια εισβολής» της οργάνωσης. Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες αποχαρακτηρίζονται, λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε «χερσαία επιχείρηση κατά του κινήματος Χεζμπολάχ» στο νότιο Λίβανο. Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι τα ευρήματα και τα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν κάτω από σπίτια σε χωριά του νότιου Λιβάνου κατά τη διάρκεια των επιδρομών θα παρουσιαστούν στη διεθνή κοινότητα.

Ρωσία: Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση στον Λίβανο

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να σταματήσει «αμέσως» τις εχθροπραξίες και να αποσύρει τα στρατεύματά του από τον νότιο Λίβανο, όπου ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει χερσαία εισβολή, προειδοποιώντας ότι αυτή θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή.

«Η Ρωσία καταδικάζει έντονα την επίθεση στον Λίβανο και καλεί τις ισραηλινές αρχές να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες, να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το λιβανικό έδαφος και να εμπλακούν σε μια πραγματική αναζήτηση ειρηνικών τρόπων επίλυσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο βήμα (σ.σ. η χερσαία εισβολή) από την ισραηλινή στρατιωτική και πολιτική ηγεσία μετά τη δολοφονία ηγετών της Χεζμπολάχ θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κίνα: Όχι στην παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου

Για «παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου» κάνει λόγο η Κίνα καταδικάζοντας την χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη χώρα.

«Η Κίνα… αντιτίθεται στις παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου και αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε ενέργειες που επιδεινώνουν τις συγκρούσεις και οδηγούν σε περαιτέρω κλιμάκωση της περιφερειακής κατάστασης» ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που μετέδωσε το al jazeera.

“Το Ιράν θα χτυπήσει με βαλλιστικούς πυραύλους το Ισραήλ”

Σχετικά Άρθρα