Ταϊλάνδη: Πώς προκλήθηκε η φωτιά στο σχολικό λεωφορείο- Τουλάχιστον 23 νεκροί (vid)

 Ταϊλάνδη: Πώς προκλήθηκε η φωτιά στο σχολικό λεωφορείο- Τουλάχιστον 23 νεκροί (vid)

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα τραγικό δυστύχημα στην Ταϊλάνδη, όταν σχολικό λεωφορείο πήρε φωτιά κοντά στη Μπανγκόκ. Ο οδηγός του λεωφορείου εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος, αλλά οι αρχές δηλώνουν βέβαιες ότι θα τον εντοπίσουν σύντομα. Αν και οι ηλικίες των παιδιών που επέβαιναν στο λεωφορείο παραμένουν αδιευκρίνιστες, το σχολείο φιλοξενεί μαθητές από 3 έως 15 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters, η αιτία του δυστυχήματος φαίνεται να ήταν ένα σκασμένο λάστιχο, το οποίο οδήγησε το λεωφορείο να συγκρουστεί με τις πλαϊνές μπάρες του δρόμου. Αυτό προκάλεσε έκρηξη στο ντεπόζιτο φυσικού αερίου του οχήματος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά που κατέστρεψε το λεωφορείο και παγίδευσε πολλούς από τους επιβάτες μέσα σε αυτό.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί πτώματα 23 ανθρώπων, ενώ έχουν διασωθεί 19. Παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός όσων επέβαιναν στο λεωφορείο, όμως οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 44 άτομα, 6 δασκάλους και 38 παιδιά.

Το λεωφορείο επέστρεφε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης μετά από σχολική εκδρομή στα βόρεια της χώρας. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων πιστεύεται ότι είναι παιδιά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, Anutin Charnvirakul, δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα. «Πρέπει να διερευνήσουμε το ίχνος οδήγησης από τα σημάδια των ελαστικών, το ίχνος καύσης και το πλάνα CCTV», είπε. Ο υπουργός Μεταφορών Suriyahe Juangroongruangkit είπε ότι το λεωφορείο κινούνταν με «εξαιρετικά επικίνδυνο» συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Βίντεο από το σημείο έδειξαν το λεωφορείο να τυλίγεται στις φλόγες κάτω από μια υπερυψωμένη διάβαση, με τεράστια σύννεφα πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται στον ουρανό.

«Οι δάσκαλοι μάς είπαν ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα», δήλωσε ο εκτελών χρέη αρχηγού της αστυνομίας Κιτιράτ Πανπέτ, σε συνέντευξη Τύπου. Η πρωθυπουργός Παετονγκτάρν Σιναουάτρα δήλωσε ότι οι μαθητές βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή και προέρχονταν από την επαρχία Ουτάνι Τανί σε απόσταση 200 χλμ βορείως της πρωτεύουσας.

Σχετικά Άρθρα