Ο Σολτς επιδιώκει να μιλήσει τηλεφωνικά με Πούτιν-Πρώτη φορά από το 2022

 Ο Σολτς επιδιώκει να μιλήσει τηλεφωνικά με Πούτιν-Πρώτη φορά από το 2022

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, επιδιώκει να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, οι διπλωματικές αρχές των δύο χωρών βρίσκονται σε συζητήσεις για την οργάνωση αυτής της επικοινωνίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τη σύνοδο της G20, που θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο στη Βραζιλία. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής η ρωσική πλευρά δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα για τη συνομιλία από το Βερολίνο.

Εάν ο Όλαφ Σολτς καταφέρει να πραγματοποιήσει την τηλεφωνική επικοινωνία, θα είναι ο πρώτος ηγέτης κυβέρνησης από τις χώρες που έχουν στηρίξει έντονα την Ουκρανία, ο οποίος θα επαναφέρει την άμεση επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η τελευταία φορά που Σολτς και Πούτιν είχαν τηλεφωνική συνομιλία ήταν τον Δεκέμβριο του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλοι ηγέτες, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν, και ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, είχαν μιλήσει για τελευταία φορά με τον Ρώσο πρόεδρο το 2022.

Στα μέσα Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν στη Γερμανία διαπραγματεύσεις για περαιτέρω υποστήριξη της Ουκρανίας με τη συμμετοχή του προέδρου Τζο Μπάιντεν και άλλων παγκόσμιων ηγετών. Οι ΗΠΑ και η Γερμανία είναι οι μεγαλύτεροι προμηθευτές όπλων στην Ουκρανία.

Την περασμένη εβδομάδα, η συνάντηση μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι και του Σολτς πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κεκλεισμένων των θυρών χωρίς διερμηνείς.

Σχετικά Άρθρα