Πέθανε ο Άρτσι Καράς: Ο θρύλος του πόκερ που από 50 δολάρια έβγαλε εκατομμύρια και τα έχασε

 Πέθανε ο Άρτσι Καράς: Ο θρύλος του πόκερ που από 50 δολάρια έβγαλε εκατομμύρια και τα έχασε

Πέθανε, σε ηλικία 73 ετών ο διάσημος τζογαδόρος και εξπέρ του πόκερ, Άρτσι Καράς.

Ο Ελληνοαμερικανός Ανάργυρος Καραμπουρνιώτης, όπως ήταν το όνομά του, έγινε διάσημος τον Δεκέμβριο του 1992, όταν πήγε στο Λας Βέγκας με μόλις 50 δολάρια στην τσέπη του και αργότερα τα μετέτρεψε, μαζί με ένα δάνειο 10.000 δολαρίων, σε 50 εκατομμύρια δολάρια τα οποία έχασε λίγα χρόνια αργότερα.

Ισχυριζόταν ότι έχει παίξει περισσότερα χρήματα σε καζίνο από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία!

Ο Καράς γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1950 στην Ελλάδα. Του δόθηκε το παρατσούκλι «The Greek» και έχει συγκριθεί με έναν άλλο θρυλικό τζογαδόρο, «Nick the Greek», ο οποίος πέθανε πριν από 60 χρόνια, αναφέρει το Poker News.

Ο Καράς ήταν κάτοικος Νεβάδας, και είχε ζήσει και στο Λος Άντζελες και το Πόρτλαντ στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής του.

Μεγάλωσε σε συνθήκες φτώχειας και ασχολήθηκε με τον τζόγο για να αλλάξει τη ζωή του. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σερβίροντας τραπέζια σε εστιατόρια πριν ασχοληθεί με το μπιλιάρδο ως δεύτερο επάγγελμα.

Το επάγγελμα του μπιλιάρδου του απέφερε περισσότερα από όσα θα έβγαζε σερβίροντας τραπέζια. Αλλά τελικά οι αντίπαλοι που τον αντιμετώπιζαν στο μπιλιάρδο στέρεψαν.

Από 50 δολάρια στην τσέπη έβγαλε εκατομμύρια

Τότε ήταν που ασχολήθηκε με το πόκερ και ισχυρίστηκε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχε κέρδη 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά οι θρύλοι του πόκερ εκείνης της εποχής, όπως ο Doyle Brunson και ο Chip Reese, δεν εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το παιχνίδι του. Ο Καράς τα έχασε όλα τον Δεκέμβριο του 1992, εκτός από 50 δολάρια, τα οποία πήρε μαζί του στο Λας Βέγκας, όπου έπεισε έναν παίκτη πόκερ να του δώσει δάνειο 10.000 δολαρίων.

Ανέβασε τα χρήματα αυτά σε 30.000 δολάρια παίζοντας υψηλά στοιχήματα και στη συνέχεια ξεπλήρωσε τον χρηματοδότη του. Χρησιμοποιώντας αυτά τα χρήματα για να συνεχίσει τον τζόγο, κέρδισε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε όλη την πόλη.

Στη συνέχεια έβγαλε εκατομμύρια σε λίγους μόνος μήνες και έγινε θρύλος του πόκερ.

Ο Καράς ήταν από τη φύση του τζογαδόρος και δεν επένδυσε ποτέ τα χρήματα που κέρδιζε αλλά συνέχισε να παίζει και να προκαλεί άλλους παγκοσμίου φήμης τζογαδόρους ώσπου τα έχασε όλα.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα