Ξυλόκαστρο: Μεγάλη αναζωπύρωση στην Κορινθία- Εκκενώνονται 6 περιοχές

 Ξυλόκαστρο: Μεγάλη αναζωπύρωση στην Κορινθία- Εκκενώνονται 6 περιοχές

Mάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις για δεύτερο 24ωρο, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στα Ροζενά. Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει ότι στην περιοχή επιχειρούν 24 εναέρια: 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δυο συντονιστικά. Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την φονική φωτιά στο Ξυλόκαστρο, που μαίνεται από την Κυριακή.

Το μήνυμα του 112 ενημερώνει τους κατοίκους των περιοχών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να απομακρυνθούν προς Σοφιανά – Ρέθι.

«Ενεργοποίηση.Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα απομακρυνθείτε προς Σοφιανά – Ρέθι», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα στους κατοίκους του χωριού «Πύργος», στο οποίο η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται. Η Πολιτική Προστασία ενημέρωνε τους πολίτες να απομακρυνθούν προς τη «Λυγιά» εξαιτίας της φωτιάς.

Πριν από λίγο νέο μήνυμα 112 εστάλη και για τις περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη.

Εν τω μεταξύ αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των περιοχών του Ξυλόκαστρου που καίει η φωτιά από το πρωί της Κυριακής λόγω της αδυναμίας της Πυροσβεστικής να την περιορίσει. Οι κάτοικοι ξεχειλίζουν από οργή και δεν λείπει η ένταση με τους πυροσβέστες, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματά τους.

Πως, για παράδειγμα, τέλη Σεπτέμβρη με 24⁰-25⁰ βαθμούς θερμοκρασία, χωρις κανένα άλλο ενεργό μέτωπο σε όλη την χώρα, και μόλις 10′ λεπτά της ώρας απόσταση από την βάση των Canader να καίγεται η μισή Κορινθία από φωτιά η οποία έχει εκδηλωθεί περισσότερες από 24 ώρες δίπλα στη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις εκκλήσεις της Αστυνομίας ο κόσμος δεν φεύγει, αλλά μένει στα σπίτια τους για να προστατεύσει την περιουσία του.

Σχετικά Άρθρα