Ξυλόκαστρο: Νέο 112 για απομάκρυνση των κατοίκων στην περιοχή Πύργος-Δύο νεκροί εθελοντές στη φονική πυρκαγιά

 Ξυλόκαστρο: Νέο 112 για απομάκρυνση των κατοίκων στην περιοχή Πύργος-Δύο νεκροί εθελοντές στη φονική πυρκαγιά

Συνεχίζεται η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη φονική φωτιά με δύο νεκρούς εθελοντές που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (29.9.2024) στο Ξυλόκαστρο. Από το 112 εστάλη μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων του από την περιοχή Πύργος. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος του Δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Λυγιά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112 που εστάλη στους κατοίκους στο Ξυλόκαστρο το μεσημέρι της Δευτέρας (30.9.24).

Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί είχε σταλεί μήνυμα του 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή του Πύργου Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Ζάχολη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Tην ίδια ώρα ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιόλη, οι δύο σοροί ανήκουν στους αγνοούμενους άνδρες που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο. Οι 2 άνδρες από την Άνω Πιτσά κοντά στο Ξυλόκαστρο φαίνεται πως έσπευσαν να βοηθήσουν συντοπίτη τους και έσπευσαν σε μαντρί φίλου τους για να απομακρύνουν ζώα από τη φωτιά.

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειαρχής, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, τόνισε πως δεν είναι εθελοντές πυροσβέστες, αλλά κάτοικοι που είδαν τη φωτιά να πλησιάζει και έσπευσαν βοηθήσουν τον συνάνθρωπό του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πυροσβέστες που τους συνάντησαν στον δρόμο τούς παρότρυναν να απομακρυνθούν, αλλά οι δύο άνδρες συνέχισαν.

Οι 2 άντρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, εγκλωβίστηκαν, κάτω από άγνωστες συνθήκες στις φλόγες και απανθρακώθηκαν.

Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νεκροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα συνέβαλαν σημαντικά στην κατάσβεση της φωτιάς και πλέον οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με διάσπαρτες εστίες.

Σχετικά Άρθρα