Χεζμπολάχ: Ο ηγέτης Νασράλα “είναι καλά”-Τουλάχιστον 2 νεκροί και 70 τραυματίες

 Χεζμπολάχ: Ο ηγέτης Νασράλα “είναι καλά”-Τουλάχιστον 2 νεκροί  και 70 τραυματίες

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα “είναι καλά” ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην οργάνωση, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε επίσης ότι ο Νασράλα είναι “ασφαλής”. Ωστόσο ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η Τεχεράνη ερευνά την τύχη του Νασράλα.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε το Ισραήλ για “πόλεμο γενοκτονίας” και σχολίασε, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι οι σημερινές επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού δείχνουν ότι το Ισραήλ “δεν ενδιαφέρεται” για τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

Πολλά ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν νωρίτερα ότι στόχος της σημερινής επίθεσης στη Βηρυτό ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός “επαληθεύει αν ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ βρισκόταν στο κτίριο στην καρδιά της Νταχίγια” (σ.σ. προάστιο στα αραβικά) μετέδωσε το κανάλι 12.

Ο ισραηλινός στρατός είπε στο Γαλλικό Πράκτορείο ότι “δεν κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα”.

Τουλάχιστον δύο νεκροί και 76 τραυματίες από την αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 76 τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, στον πρώτο, προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε.

Μια πηγή της Χεζμπολάχ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Χάσεμ Σαφιεντίν είναι ζωντανός.

Έξι κτίρια ισοπεδώθηκαν από τα πλήγματα που περιγράφονται ως τα πιο σφοδρά μετά τον πόλεμο του 2006.

Σε πλάνα από τη στιγμή της επίθεσης φαίνεται μια τεράστια έκρηξη και πυκνός καπνός να υψώνεται από την περιοχή. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου περιέγραψε σκηνές χάους, με τους κατοίκους να φεύγουν έντρομοι από την περιοχή για να γλιτώσουν.

Το Ισραήλ ανέφερε ότι πραγματοποίησε ένα «πλήγμα ακριβείας» στο «γενικό επιτελείο» της Χεζμπολάχ.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακοίνωσε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα επιστρέψει απόψε στο Ισραήλ.

Σχετικά Άρθρα