Σε κατάσταση βυθιότητας η Μαρινέλλα- Πότε εμφάνισε επιπλοκές- Πώς αντιδρά ο οργανισμός στην αγωγή

 Σε κατάσταση βυθιότητας η Μαρινέλλα- Πότε εμφάνισε επιπλοκές- Πώς αντιδρά ο οργανισμός στην αγωγή

Η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη, καθώς έχει περάσει 40 ώρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Ηρώδειο. Η σπουδαία ερμηνεύτρια δεν είναι διασωληνωμένη, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση βυθιότητας, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι πλήρως ξύπνια. Παρά την κρίσιμη της κατάσταση, υπάρχουν στιγμές που ξυπνά, ανοίγει τα μάτια της, προσπαθεί να μιλήσει και καταφέρνει να επικοινωνήσει με το περιβάλλον της.

Το πρωί της Πέμπτης, η κλινική εικόνα της Μαρινέλλας παρουσίασε σημάδια βελτίωσης σε σύγκριση με την κατάσταση που αντιμετώπισαν οι γιατροί κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Παρά τη θετική εξέλιξη, η σοβαρότητα της κατάστασής της παραμένει, ωστόσο το γεγονός αυτό αποτελεί μια αχτίδα ελπίδας για τη μεγάλη ερμηνεύτρια, δίχως να μειώνει τη σοβαρότητα της υγείας της.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ιατρικής ομάδας που φροντίζει τη Μαρινέλλα, και αποφασίστηκε ότι προς το παρόν δεν απαιτείται κάποια χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί, σε περιπτώσεις όπως αυτή, λαμβάνουν υπόψη την ηλικία του ασθενούς, το μέγεθος της εγκεφαλικής αιμορραγίας και την αντίδραση του οργανισμού. Η Μαρινέλλα ακολουθεί μια ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, στην οποία ο οργανισμός της ανταποκρίνεται θετικά.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η μεγάλη ερμηνεύτρια δεν έχει διασωληνωθεί. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, καθώς έχουν περάσει μόνο δύο εικοσιτετράωρα από την έναρξη της νοσηλείας της.

Παρουσίασε επιπλοκές

Η Μαρινέλλα θα έπρεπε να είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση, καθώς το βράδυ της Τετάρτης, όταν υπέστη το εγκεφαλικό επεισόδιο, η εικόνα ήταν απογοητευτική και οι ελπίδες ήταν ελάχιστες. Το βράδυ της Πέμπτης, η Μαρινέλλα παρουσίασε μια επιληπτική κρίση, η οποία αντιμετωπίστηκε με την επέμβαση των γιατρών.

Τα πρώτα της λόγια

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού φέρεται να μίλησε στην κόρη της, ενώ είναι στη ΜΕΘ, και να της είπε: «Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα».

«Η Μαρινέλλα επικοινωνεί. Έχει ένα εκτεταμένο αιμάτωμα. Είναι αισιόδοξοι οι γιατροί; Ναι. […] Η Μαρινέλλα μιλάει. Κάποια στιγμή χθες είπε τα εξής λόγια στην κόρη της, με χιούμορ: “Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα”. Είναι τα λόγια της Μαρινέλλας στο παιδί της μία από τις πολλές φορές που μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την είδε. Είναι η μόνη που βλέπει. Της ψέλλισε, μάλιστα, και κάποια λόγια τραγουδιών. Η Μαρινέλλα έχει τεράστια θέληση», είπε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 ο παρουσιαστής, Γιώργος Λιάγκας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Μετά από σχεδόν 40 ώρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω σοβαρού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου η κατάσταση της κας Παπαδοπούλου Κυριακής (Μαρινέλλα) παραμένει σταθερή και κρίσιμη.

Οι θεράποντες ιατροί

Ηλίας Κ. Πολιτάκης – Ηλίας Ανδριανάκης – Κωνσταντίνος Σπέγγος».

Σχετικά Άρθρα