Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι:”Έχω πολύ καλή σχέση με Πούτιν”-Τι απάντησε ο Ουκρανός πρόεδρος (vid)

 Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι:”Έχω πολύ καλή σχέση με Πούτιν”-Τι απάντησε ο Ουκρανός πρόεδρος (vid)

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν βαθιά σκεπτικιστής για την εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, συναντάται με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη. Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασαν στον Πύργο Τραμπ για τη συνάντησή τους την Παρασκευή το πρωί. Οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια και ο Τραμπ είπε ότι ήταν «τιμή» του να συναντά τον Ζελένσκι. Επαίνεσε επίσης τον χειρισμό του Ζελένσκι σε τηλεφώνημα του 2019 που οδήγησε στην πρώτη παραπομπή του Τραμπ στη Βουλή, αποκαλώντας τον Ουκρανό πρόεδρο «κομμάτι από ατσάλι».

Στις δηλώσεις του ο Τραμπ είπε ότι θα προσπαθήσει να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Θα δουλέψουμε πολύ και με τα δύο μέρη για να προσπαθήσουμε να το διευθετήσουμε», είπε ο Τραμπ, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχει «πολύ καλές σχέσεις» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε εκείνο το σημείο ο Ζελένσκι παρενέβη και είπε πως ελπίζει οι δύο τους να έχουν πιο καλή σχέση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι αποφάσισε να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή, επειδή ήταν «πολύ σημαντικό» να ενημερώνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες για τα επόμενα βήματα στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι είπε ότι ελπίζει η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών να είναι πολύ ισχυρή ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές.

«Και γι’ αυτό αποφάσισα να συναντηθώ με τους περισσότερους υποψηφίους», είπε.

Σχετικά Άρθρα