Έξαρση ενδοσχολικής βίας: Άγριο ξύλο, μαχαιρώματα, επιθέσεις σε καθηγητές και διευθυντές

 Έξαρση ενδοσχολικής βίας: Άγριο ξύλο, μαχαιρώματα, επιθέσεις σε καθηγητές και διευθυντές

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η ενδοσχολική βία στη χώρα μας καθώς τα επεισόδια είναι πλέον σε καθημερινή βάση με μεγάλη ένταση τόσο μεταξύ μαθητών ή μαθητριών, αλλά και σε βάρος καθηγητών. Η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς οι σχολικές κοινότητες αδυνατούν να χειριστούν τα περιστατικά και δεν είναι λίγοι όσοι φοβούνται τα…χειρότερα!

To τελευταίο περιστατικό που έγινε γνωστό αφορά στην άγρια συμπλοκή μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:30 το πρωί μεταξύ δύο ομάδων 16χρονων και γρήγορα τα αίματα άναψαν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το επεισόδιο πήρε διαστάσεις ενώ κάποιος από τους εμπλεκόμενους φέρεται να τράβηξε μαχαίρι και να τραυμάτισε ελαφρά δύο 16χρονους μαθητές Α΄Λυκείου που συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Οι τραυματίες μετέβησαν μόνοι τους στο Κέντρο Υγείας του Λαυρίου ενώ μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 13 προσαγωγές.

«Μου έριξε γροθιά στο κεφάλι, στη μύτη, με έριξε κάτω»

Για την επίθεση που δέχθηκε από 14χρονο μαθητή έξω από το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου μίλησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο διευθυντής του σχολείου.

Ο ίδιος ο διευθυντής του Γυμνασίου περιέγραψε στο radiome.gr: «Ο μαθητής με περίμενε στις 8:00 – 8:05 έξω από το σχολείο. Κατεβαίνοντας εγώ από το αυτοκίνητο, κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου λέγοντας “γιατί είπες στον πατέρα μου ότι έκανα κατάληψη;”. Με χτύπησε, με έσπρωξε, μου έριξε γροθιά στο κεφάλι, στη μύτη, με έριξε κάτω. Ευτυχώς ήταν κι άλλοι μπροστά και τον απέτρεψαν από τα χειρότερα».

Ο άτυχος άνδρας, μετά την επίθεση που δέχθηκε, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ο πατέρας του 14χρονου συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ την ίδια ώρα οι Αρχές αναζητούν τον ανήλικο μαθητή, ο οποίος δεν απαντά ούτε στις τηλεφωνικές κλήσεις του πατέρα του.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, o 14χρονος φοιτούσε μόλις λίγες ημέρες στο συγκεκριμένο σχολείο, αφού είχε πάρει μεταγραφή από άλλο σχολείο, επίσης εντός των ορίων του Ηρακλείου Κρήτης.

Πάτρα: 17χρονη έστειλε στο νοσοκομείο συμμαθήτρια της με μπουνιές

Ένα νέο περιστατικό βίας κατεγράφη στην Πάτρα μεταξύ μαθητριών, με μία από αυτές να συλλαμβάνεται και την άλλη να οδηγείται στο νοσοκομείο καθώς έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επικαλούμενο την ΕΛ.ΑΣ., 17χρονη μαθήτρια ευρισκόμενη έξω από σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε στο μάγουλο και στο αυτί 17χρονη συμμαθήτρια της και παράλληλα την εξύβρισε.

Η ανήλικη, που τραυματίστηκε συνοδευόμενη από τη μητέρα της μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σε βάρος της δράστιδας, από τους Αστυνομικούς του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Σχετικά Άρθρα