Λαύριο: Βίντεο ντοκουμέντο από την ληστεία χρηματαποστολής- Πώς έδρασαν- 1,5 εκατ. ευρώ η λεία

 Λαύριο: Βίντεο ντοκουμέντο από την ληστεία χρηματαποστολής- Πώς έδρασαν- 1,5 εκατ. ευρώ η λεία

Μια ληστεία που θυμίζει σκηνές από κινηματογραφική ταινία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Λαύριο. Τέσσερις άνδρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας ολόσωμες λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή υπό την απειλή όπλων. Κατάφεραν να αρπάξουν πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα, περιμένοντας τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής να βγουν από ένα κατάστημα παιχνιδιών με τις εισπράξεις, πριν προχωρήσουν στην εντυπωσιακή ληστεία.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το Mega φαίνεται η στιγμή της διαφυγής τους με το πράσινο όχημα.

Πώς έδρασαν

Οι ληστές σταμάτησαν με το πράσινο ΙΧ μάρκας Honda πίσω από το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής. Αφού κατέβηκαν από το όχημα, ένας έσκασε το ένα λάστιχο, άλλος έβαλε στο τζάμι του οδηγού κάτι που έμοιαζε με ΑΕΜ (αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό), ένας πέταξε μπογιά στο παρμπρίζ του βαν της χρηματαποστολής και με την απειλή καλάσνικοφ τους ανάγκασαν να ανοίξουν την πόρτα και έτσι άρπαξαν 15 σάκους με χρήματα.

Όπως είπαν οι υπάλληλοι της εταιρείας security, δεν είχαν προλάβει να βάλουν τα χρήματα στα βαλιτσάκια με τις χρωμοπαγίδες.

Αστυνομικοί βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, ενώ δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην είσοδο του καταστήματος παιχνιδιών δεν υπάρχουν κάμερες, αλλά ούτε και άνδρες ασφαλείας.

Ο οδηγός του οχήματος της χρηματαποστολής μεταφέρθηκε σε κέντρο Υγείας και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ αναμένεται να δώσει κατάθεση στις Αρχές για το περιστατικό.

Στις έρευνες και η Αντιτρομοκρατική

Την έρευνα έχει αναλάβει το ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο την υπόθεση παρακολουθεί διακριτικά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπως συμβαίνει στα περιστατικά που κρίνονται ως εξαιρετικά σοβαρά.

Η έρευνα αυτήν την ώρα επικεντρώνεται στον εντοπισμό ενός πράσινου αυτοκινήτου μάρκας Honda Civic, με το οποίο φέρονται να εξαφανίστηκαν οι τέσσερις ληστές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν δοθεί εντολές για σχετικές αναζητήσεις σε όλη την Αττική. Παράλληλα, αυτό που θα ψάξουν σε πρώτη φάση οι αστυνομικοί είναι να βρουν πώς είχαν τόσο καλή πληροφόρηση για τις κινήσεις της χρηματαποστολής.

Πώς για παράδειγμα γνώριζαν ποια ώρα είναι η καταλληλότερη για να χτυπήσουν και ότι η χρηματαποστολή είχε πάρει χρήματα και από άλλες εταιρίες λίγη ώρα νωρίτερα;

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να συλλέξουν δεδομένα για το πώς έγινε η χολιγουντιανού τύπου ληστεία, λαμβάνοντας μέχρι αυτήν την ώρα καταθέσεις από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής, οι οποίοι ανήκουν σε εταιρία σεκιούριτι με εξειδίκευση στις χρηματαποστολές.

Σχετικά Άρθρα