Μαρινάκης για το “Drag show για παιδιά”- “Να γίνεται έλεγχος του προγράμματος…”

 Μαρινάκης για το “Drag show για παιδιά”- “Να γίνεται έλεγχος του προγράμματος…”

Αντιδράσεις προκλήθηκαν γύρω από ένα φεστιβάλ που διοργάνωσε το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, λόγω της συμπερίληψης ενός «Drag show για παιδιά». Η διοργάνωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μια μικρή μερίδα πολιτών, ενώ οι διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν, δημιουργώντας εσωκομματικές αναταράξεις εντός της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και έτσι μετά τις διαμαρτυρίες κάποιων, ευτυχώς λίγων, πολιτών οι πολιτικοί συντάκτες ρώτησαν τον Παύλο Μαρινάκη για το τι έχει συμβεί, με τον ίδιο να «αδειάζει» τον υπουργείο και τον υφυπουργό.

Πιο αναλυτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν ήταν υπερβολικές οι αντιδράσεις των πολιτών, προσπαθώντας έτσι να συμμαζέψει την κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δεν ήταν υπερβολικές οι αντιδράσεις των πολιτών. Σίγουρα μέτρησε στην έγκριση η αξιοπιστία του φορέα του Ιδρύματος Κακογιάννη, στο εξής πρέπει να γίνεται όμως έλεγχος του προγράμματος».

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση του Π. Μαρινάκη:

Θέλω να σας ρωτήσω για το 2ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «Συνύπαρξη» που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Εκεί, όπως βλέπουμε και από τις σχετικές ανακοινώσεις και από τις αφίσες, θα υπάρξει τη δεύτερη μέρα drag show και προβολή ταινίας PRIDE. Όλο αυτό, φαίνεται πως έχει δημιουργήσει κάποιες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες διαβάζω από χθες. Πώς το σχολιάζει όλο αυτό η κυβέρνηση;

«Τις οποίες αντιδράσεις συμμερίζομαι απόλυτα, να σας πω. Γιατί εδώ μιλάμε για μια διαδικασία που είναι η χορήγηση αιγίδας από έναν κρατικό φορέα, εν προκειμένω από το Υπουργείο Πολιτισμού, που είναι μια πάρα πολύ σοβαρή διαδικασία, η οποία δεν πρέπει να λαμβάνεται αψήφιστα και χωρίς εξαντλητικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε, εδώ είχαμε μια σειρά από αιτήματα, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος «Δημιουργική Ελλάδα», εκατοντάδες αιτήματα, τα οποία αξιολογήθηκαν όλα συνολικά, μετά από εισήγηση στον τότε αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτισμού, όχι τον εν ενεργεία, χωρίς όμως τα αιτήματα αυτά και το συγκεκριμένο αίτημα να συνοδεύεται από το αναλυτικό πρόγραμμα.

Άρα, η έγκριση δόθηκε μετά από θετική εισήγηση της Επιτροπής, η οποία όμως εισήγηση δεν συνόδευε το αναλυτικό πρόγραμμα. Άρα, δεν ενέκρινε, γνωρίζοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο αρμόδιος Υφυπουργός.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε εξαντλητικό έλεγχο και δεν σημαίνει ότι οι αντιδράσεις των πολιτών ήταν υπερβολικές, σε καμία περίπτωση. Αλλά, για να μην φτάσουμε να κατηγορούμε χωρίς να έχουμε όλα τα δεδομένα, αυτά είναι τα δεδομένα.

Σίγουρα μέτρησε στην έγκριση και η αξιοπιστία του φορέα του Ιδρύματος Κακογιάννης.

Άρα, είναι λογικές οι ανησυχίες των πολιτών, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Και προφανώς, στο εξής, κάτι που συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όταν δίνεται η αιγίδα, πρέπει να γίνεται εξαντλητικός έλεγχος της κάθε εκδήλωσης και του αναλυτικού της προγράμματος για να αποφεύγουμε τέτοια φαινόμενα».

Το πρόγραμμα από το Διαπολιτισμικού Φεστιβάλ Συνύπαρξη 2024

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η Ημέρα | 27 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

Πρόσβαση ΑΜΕΑ στον Πολιτισμό

Η νέα σεζόν των «Συναυλιών στο σκοτάδι» ξεκινάει με τον Rous για την υποστήριξη του Σωματείου “MDA Ελλάς”.

Πολυτάλαντος και ρομαντικός, ο Rous έρχεται για να γεμίσει τη σκηνή με θετική ενέργεια, φέρνοντας το κοινό όχι μόνο κοντά, αλλά κάνοντας το να μετέχει κι αυτό σε μια μυσταγωγική μουσική εμπειρία. Μαζί του στο πιάνο ο Μάξιμος Δράκος.

Για μία μοναδική φορά οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη να πλάσει όλες εκείνες τις ιστορίες με ήρωες και πάθη που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του ερμηνευτή και διηγείται στα τραγούδια του.
Το αποτέλεσμα κάθε παράστασης του είναι ένα μεγάλο «μαζί». Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και η αφορμή. Μαζί με τον Rous, το κοινό θα στηρίξει το έργο του Σωματείου “MDA Ελλάς” παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στην πιο ρομαντική «Συναυλία στο σκοτάδι». Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από την TicketServices.gr.

Λίγα λόγια για το «MDA Ελλάς»:

Το MDA Ελλάς, είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2000, με σκοπό να βοηθήσει ολιστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με Νευρομυϊκές Παθήσεις. Κύριο μέλημά τους είναι να παρέχουν στα μέλη τους και τις οικογένειές τους την ηθική και υλικοτεχνική υποστήριξη που χρειάζονται, ώστε να έχει κάθε μέλος ισότιμες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής του ζωής.

2η Ημέρα | 28 Σεπτεμβρίου

LGBTQI: Ορατότητα και Δικαιώματα

– Προβολή της ταινίας PRIDE με θέμα τη ζωή και τα δικαιώματα των ατόμων της LGTBQI κοινότητας (ώρα έναρξης 19.00)

– Drag Show με τη Μελίτα Σκαμπώ. (ώρα έναρξης 21.30)

Τα δύο event πραγματοποιούνται με τη συνεργασία των φορέων Θετική Φωνή, Color Youth, Orlando lgtbqi, gay seniors και κιουρία@. Στόχος της δράσης είναι να έρθουμε σε επαφή με τις LGTBQI κοινότητες, απλώνοντας γέφυρες επικοινωνίας των drag καλλιτεχνών με τους κατοίκους της γειτονιάς.

3η Ημέρα | 29 Σεπτεμβρίου

Γνωρίζουμε τον Κόσμο

– Αφήγηση παραμυθιών από διάφορες χώρες
σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Οι πολιτισμικές παραδόσεις των προσφύγων έρχονται σε επαφή με αυτές των εσωτερικών και σύγχρονων μεταναστών, ενώ ταυτόχρονα γονείς και παιδιά της περιοχής έρχονται κοντά με τους πολιτισμούς όλου του κόσμου.

Συναυλία στο σκοτάδι με τον Rous

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15 ευρώ | Μαθητικό – Φοιτητικό – ΑμεΑ 12 ευρώ
Online διάθεση εισιτηρίων:
Οργάνωση Παραγωγής: Σπουδαία Events
Επιμέλεια Παραγωγής: Cricos Productions
Press & Info: [email protected]

Σχετικά Άρθρα