Πρεσβυτέρα για Πάτερ Αντώνιο: “Έχουν πέσει τόνοι λάσπης για την Κιβωτό”

 Πρεσβυτέρα για Πάτερ Αντώνιο: “Έχουν πέσει τόνοι λάσπης για την Κιβωτό”

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του πατέρα Αντώνιου και άλλων επτά πρώην εργαζόμενων στην «Κιβωτό του Κόσμου» για την υπόθεση της σωματικής κακοποίησης φιλοξενούμενων σε δομές, με την κατάθεση της πρεσβυτέρας ως μάρτυρα υπεράσπισης.Η μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς στη δράση της «Κιβωτού», ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες. Είπε μεταξύ άλλων: «Έχουν πέσει τόνοι λάσπης για την Κιβωτό…είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς. Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι αναγνώρισαν την “Κιβωτό”, εγώ αυτό που βίωσα 25 χρόνια είναι η αγάπη και η φροντίδα. Στην “Κιβωτό” οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι αγαπούσαν τα παιδιά…».

Αναφερόμενη στο έργο της Οργάνωσης μίλησε για τον πατέρα Αντώνιο και το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια, με τον ιδρυτή της Οργάνωσης που ήταν παρών στο δικαστήριο να παρακολουθεί με προσοχή την κατάθεσή της.

Είπε συγκεκριμένα: «Κάναμε ό,τι χρειαζόταν για τα παιδιά… Ερχόντουσαν από κανάλια, πολιτικοί εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι. Όλα όσα κάναμε, τα κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το κράτος ήταν πολύ πίσω…».

Εξέφρασε δε την άποψη ότι όλα έγιναν γιατί κάποιοι ήθελαν να πάρουν την Οργάνωση και το έκαναν με αντισυνταγματικό τρόπο. Όσον αφορά στις καταγγελίες για σωματική κακοποίηση υποστήριξε ότι ουδέποτε υπήρξαν τέτοιες συμπεριφορές και πως «τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν».

Όπως είπε η μάρτυρας, «ο πατήρ Αντώνιος είχε πάντα το ρόλο του πνευματικού, τα παιδιά τον εμπιστεύονταν και εκείνος έκανε μόνο αυτή τη δουλειά. Ήταν κάτι σαν πατέρας…».

Σχετικά Άρθρα