ΟΗΕ/Σφοδρή επίθεση ΥΠΕΞ Βρετανίας στη Ρωσία: Είστε ένα μαφιόζικο κράτος

 ΟΗΕ/Σφοδρή επίθεση ΥΠΕΞ Βρετανίας στη Ρωσία: Είστε ένα μαφιόζικο κράτος

Ο Ντέιβιντ Λάμι, υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποίησε μια έντονη ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην ομιλία του, ο Λάμι κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο ότι διευθύνει ένα «μαφιόζικο κράτος», υπονοώντας ότι η διακυβέρνησή του βασίζεται στη βία και την εκμετάλλευση. Επιπλέον, έκανε μια δυνατή παρομοίωση, χαρακτηρίζοντάς τον ως αφέντη σκλάβων, υπογραμμίζοντας την καταπίεση και τη σκληρή εξουσία που ασκεί.

Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Ρωσίας, ο Ντέιβιντ Λάμι δήλωσε σύμφωνα με το POLITICO: «Ξέρουμε ποιοι είστε». Ο Βρετανός υπουργός χρησιμοποίησε την ιστορική κληρονομιά της δουλείας για να επιτεθεί στη στάση του Πούτιν κατά την εισβολή στην Ουκρανία. Κατηγόρησε τη ρωσική κυβέρνηση για την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, σημειώνοντας ότι, ενώ ισχυρίζεται πως υπερασπίζεται τα συμφέροντα του «Παγκόσμιου Νότου», στην πραγματικότητα προχωρά σε ενέργειες που παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες.

«Η εισβολή σας είναι προς το δικό σας συμφέρον», είπε. «Μόνο για εσάς. Για να επεκτείνετε το μαφιόζικο κράτος σας σε μια μαφιόζικη αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία χτισμένη στη διαφθορά».

Πρόσθεσε: «Κύριε Πρόεδρε, μιλώ όχι μόνο ως Βρετανός, ως Λονδρέζος και ως Υπουργός Εξωτερικών.

Αλλά λέω στον Ρώσο εκπρόσωπο, ο οποίος είναι στο τηλέφωνό του την ώρα που μιλώ, ότι στέκομαι εδώ και ως μαύρος άνδρας, απόγονος ανθρώπων που αλυσοδέθηκαν και πήραν από την Αφρική υπό την απειλή όπλου για να υποδουλωθούν, απόγονων που εξεγέρθηκαν σε μια μεγάλη επανάσταση των υποδουλωμένων.

«Ιμπεριαλισμός: τον αναγνωρίζω όταν τον βλέπω. Και θα τον καταγγείλω για αυτό που είναι», δήλωσε ο Λάμι.

Σχετικά Άρθρα