Γλυφάδα: Ο πατέρας της 14χρονης φοβάται πως θα την ξαναχτυπήσουν- “Κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη”-Συγκλονιστικές μαρτυρίες

 Γλυφάδα: Ο πατέρας της 14χρονης φοβάται πως θα την ξαναχτυπήσουν- “Κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη”-Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Η 14χρονη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη Γλυφάδα παραμένει φοβισμένη και δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν τη 16χρονη που φέρεται να ξεκίνησε την επίθεση το βράδυ του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2024. Ο πατέρας του θύματος εξέφρασε την απογοήτευσή του, δηλώνοντας ότι κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τον ξυλοδαρμό της κόρης του.

«Ζαλίζεται διαρκώς και θα μπούμε για εξετάσεις, μαγνητική κτλ. Οι δράστριες είναι ελεύθερες, άφαντες, ουδείς έχει ζητήσει συγγνώμη είτε από τις δράστριες είτε από τις παρευρισκόμενες στο γεγονός, ανήλικες είτε οι γονείς αυτών. Ουδείς έχει ζητήσει συγγνώμη. Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει με αυτές ελεύθερες και με το τρομερό μένος που τις διακατέχει ότι δεν οργανώνουν αυτή τη στιγμή την τρίτη και ίσως μοιραία επίθεση προς το παιδί μου», δήλωσε ο πατέρας της 14χρονης μιλώντας στο Live News.

«Η αστυνομία και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να διασφαλίσουν τη φυσική ασφάλεια του παιδιού μου. Έχω κινηθεί καθόλα νόμιμα, εξαντλώντας κάθε ένδικο μέσο. Το αναζητούσαν (το παιδί) στη Γλυφάδα, να το πάνε, να το στήσουν εκεί που το στήσανε και να το διαλύσουνε. Το παιδί είναι εκτός σχολείου, θα γυρίσει κάποια στιγμή, απροστάτευτο μη ξέροντας πως θα χειριστούμε τη φυσική του ασφάλεια από εδώ και πέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης

Η 14χρονη περιέγραψε ως εξής στους αστυνομικούς όσα συνέβησαν στην οδό Λαζαράκη: «Περπατούσα με φίλους μου στη Γλυφάδα. Ήρθαν παιδιά και μου είπαν ότι με ψάχνουν δύο συμμαθήτριές μου. Πήγα να τις συναντήσω στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί είδα μαζεμένα 20 άτομα. Είδα τις δύο συμμαθήτριές μου, οι οποίες άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν. Τότε η μία, μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω».

Το κορίτσι δέχθηκε επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές, μέχρι που στο τέλος πέφτει στο έδαφος. Δίπλα, παρευρισκόμενοι, κυρίως νεαρής ηλικίας, παρακολουθούν με απάθεια όσα συμβαίνουν. Η μόνη αντίδραση από ορισμένους είναι να σηκώσουν τα κινητά τους και να καταγράφουν το επεισόδιο!

Στη συνέχεια, οι περίπου 20 ανήλικοι σηκώνονται και ακολουθούν τη δράστη της επίθεσης, η οποία σέρνει την 14χρονη από τα μαλλιά, κάνοντάς της λαβή με το γόνατο από τη μέση. Ο μόνος που μπαίνει στη μέση είναι ένας άνδρας, ο οποίος τραβά ένα παιδί από το χέρι προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο. Η «αρένα» με θύμα την 14χρονη μεταφέρεται στο επόμενο στενό, όπου η ανήλικη δέχεται μια μαζική επίθεση από περισσότερα από 10 άτομα.

Φίλος της οικογένειας της 14χρονης μίλησε στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, ο πατέρας της 14χρονης και φίλος του, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ το παιδί εκτός των τραυμάτων που είναι εμφανή, έχει υποστεί σοκ. Περιέγραψε μια κατάσταση ακραία, με τα παιδιά στο σχολείο να έχουν διχαστεί, τα μισά υποστηρίζοντας το θύμα και τα άλλα μισά τη δράστη.

Τέλος, αναφέρθηκε στην επίθεση κατά της 14χρονης, επιβεβαιώνοντας πως όχι μόνο ήθελαν να της κάψουν τα μαλλιά, ήθελαν επιπλέον, να την αφήσουν γυμνή στον δρόμο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Μανώλης Γερακιός, είπε ότι, επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση της βασικής δράστιδος κατά της 14χρονης.

«Στην πρώτη είπαν οι γονείς ‘μη ρίξουμε λάδι στη φωτιά», είπε ο νομικός και επιβεβαίωσε ότι, η 14χρονη δεν έχει επιστρέψει στο σχολείο, όχι μόνο λόγω της άσχημης ψυχολογικής της κατάστασης, αλλά και επειδή δεν έχει «κανονιστεί» από το σχολείο τι θα γίνει με τη δράστιδα.

Είπε, ωστόσο ότι, «το σχολείο και η Αστυνομία έδειξαν μεγάλη ανθρωπιά» για το περιστατικό.

Για την υπόθεση κατατέθηκαν ήδη μηνύσεις για σωματικές βλάβες, συνελήφθησαν δύο ανήλικες, συμμαθήτριες της 14χρονης καθώς και οι γονείς τους. Όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.

“Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ξύλο” λέει ο άνθρωπος που έσωσε τη 14χρονη

Σοκάρει η περιγραφή του αυτόπτης μάρτυρα του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που έσωσε το ανήλικο κορίτσι. Όπως είπε στον ΣΚΑΙ, βρισκόταν με την οικογένειά του σε σουβλατζίδικο της Γλυφάδας όταν είδε να εκτυλίσσεται μπροστά τους ο άγριος ξυλοδαρμός.

«Εμφανίστηκε μία μεγάλη παρέα παιδιών, 30 με 40 άτομα, μισά κορίτσια, μισά αγόρια και δημιούργησαν ένα είδος αρένας, κάθισαν γύρω γύρω με τα χέρια σταυρωμένα και παρακολουθούσαν 5 κοριτσάκια στη μέση, να βρίζονται μεταξύ τους» είπε ο κ. Δημήτρης.

Περιέγραψε πως δεν αντελήφθη αμέσως τι συνέβαινε, νομίζοντας ότι πρόκειται για γύρισμα κάποιου βιντεοκλίπ.

Στη συνέχεια τόνισε: «Άκουσα τη γυναίκα μου να μου φωνάζει “τρέξε, θα τη σκοτώσουν”. Είπα στη σύζυγό μου να πάρει τα παιδιά και να φύγει και έτρεξα στο σημείο».

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ξύλο, παλαιστής ήταν η κοπέλα; Ούτε ενήλικες δεν χτυπούν έτσι, τη χτυπούσε, της τραβούσε τα μαλλιά, τους πλησιάζω και τους λέω “τί κάνετε εδώ, δεν ντρέπεστε;”» τόνισε.

Μάλιστα, όπως είπε οι ανήλικες μαθήτριες κινήθηκαν απειλητικά και προς τον ίδιο, παρά το γεγονός ότι ο μικρός γιος του έτρεχε πίσω του.

Οι έφηβες σταμάτησαν και εξαφανίστηκαν μόνο όταν τους είπε ότι έχει ειδοποιήσει την αστυνομία.

Ο άνδρας με το τατουάζ

Ο ίδιος είπε μάλιστα πως στην παρέα των κοριτσιών βρισκόταν και ένας ενήλικας με τατουάζ, πάνω από 25 ετών, ο οποίος παρακολουθούσε ατάραχος τον ξυλοδαρμό χωρίς να αντιδρά και χωρίς να παρεμβαίνει.

Όταν ο κ. Δημήτρης του είπε: «Τι κάνεις; Μεγάλος άνθρωπος και κάθεσαι και παρακολουθείς;» ο άνδρας με το τατουάζ απάντησε πως προσπαθούσε να τις χωρίσει.

Για έναν άνδρα που παρακολουθούσε τον ξυλοδαρμό έκανε λόγο και ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, και συγκεκριμένα για έναν νεαρό με καπέλο και τατουάζ, ο οποίος παρότρυνε τα κορίτσια να ρίξουν ξύλο.

Μάλιστα, ο νεαρός με το τατουάζ δεν δίστασε να βρίσει τον άνθρωπο που σταμάτησε τις ανήλικες όταν αυτός ζήτησε να μάθει το λόγο που δεν επενέβη.

Σχετικά Άρθρα