Βία ανηλίκων: Σοκ από τα περιστατικά σε Αργολίδα και Θεσσαλονίκη με φαλτσέτα και σωλήνα

 Βία ανηλίκων: Σοκ από τα περιστατικά σε Αργολίδα και Θεσσαλονίκη με φαλτσέτα και σωλήνα

Πληθαίνουν εντός και εκτός σχολείων τα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους. Τα όσα έγιναν με την 14χρονη στην Γλυφάδα την οποία ξυλοκόπησαν άγρια δυο συνομίληκες της και δεκάδες άτομα παρακολουθούσαν το περιστατικό είναι μόνο ένα από τα περιστατικά που σοκάρουν το πανελλήνιο. Στην Αργολίδα δυο μαθητές της Γ΄Λυκείου επιτέθηκαν με φαλτσέτα σε 12χρονο στο κυλικείο του σχολείου, ενώ στην Θεσσαλονίκη ένας νεαρός 16 ετών που ήταν μαζί με την φίλη του δέχτηκε επίθεση από έξι ανήλικους οι οποίοι τον χτύπησαν σοβαρά!

Τα όσα κατήγγειλε ένας μαθητής Γυμνασίου στην Αργολίδα με μια φαλτσέτα προκαλούν σοκ!

Ο μαθητής της Α΄ Γυμνασίου της Ερμιόνης ανέφερε στους γονείς του αλλά και στους αστυνομικούς ότι κατά τη διάρκεια διαλείμματος στις 11 χθες (24/9/2024) το πρωί, οι δύο μαθητές της Γ΄ λυκείου τον πλησίασαν ενώ βρίσκονταν στο κυλικείο και χωρίς κανένα λόγο άρχισαν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 12χρονου, να τον βρίζουν και να τον απειλούν.

Στη συνέχεια, ο ένας από αυτούς έβγαλε μια φαλτσέτα, την κόλλησε στο πρόσωπο του ανήλικου και του ξύρισε το μουστάκι. Μάλιστα, του άρπαξαν δυο ευρώ που είχε στην τσέπη του και πήγαν στην αίθουσα για να συνεχίσουν το μάθημά τους.

Ο πατέρας του ενός 17χρονου που συνελήφθη για παραμέληση ανήλικου, υποστηρίζει ότι «δεν μαλώσανε ποτέ, δεν υπάρχει κάποια σωματική βλάβη, ούτε του έκλεψε ο γιος μου χρήματα, δεν κάνει τέτοια πράγματα. Κακώς έγινε τόσο θέμα, πρέπει να τα προστατεύουμε τα παιδιά και να μη δίνουμε τόση έκταση σε τέτοια γεγονότα. Είναι φίλοι μεταξύ τους, κάνουν παρέα και απλά παίζανε»….

 Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου, Γιώργος Γεωργόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο μαθητής της Α’  Γυμνασίου είναι σε κατάσταση σοκ κι ότι σήμερα (25/9/2024) δεν πήγε στο σχολείο. 

«Ο 12χρονος μαθητής μέσα στο σχολείο που βρισκόταν, τον προσέγγισαν δύο άτομα από την Γ΄ Λυκείου. Ο ένας από τους δύο τον ακινητοποίησε και ο άλλος κρατούσε μια φαλτσέτα και τον απείλησαν. Στη συνέχεια δοκίμασαν να του κόψουν το μουστάκι και του αφαίρεσαν από την τσέπη του δύο ευρώ με απειλές και βρισιές. Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί  κι έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος τους που αφορά τη ληστεία, την απειλή, την εκβίαση και τη σωματική βλάβη».

 Οι δύο μαθητές θα οδηγηθούν σε τακτική ανάκριση, ενώ από την ίδια διαδικασία θα περάσουν και οι γονείς τους που έχουν συλληφθεί για παραμέληση ανηλίκου.

Άγρια επίθεση στην Θεσσαλονίκη

Αιματηρό περιστατικό έγινε και στην Θεσσαλοβίκη με θύμα έναν 16χρονο και τη φίλη του. Το συμβάν σημειώθηκε κοντά στο σπίτι του κοριτσιού, όταν τα έξι άτομα, ηλικίας 14 και 15 ετών, πλησίασαν τους δύο ανήλικους και τους επιτέθηκαν με μανία. Ένας εκ των δραστών κρατούσε μεταλλικό σωλήνα και επιτέθηκε με αυτόν στον 16χρονο, ενώ θύμα επίθεσης έπεσε και το 14χρονο κορίτσι.

Μετά από καταγγελία που έγινε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα οι ανήλικοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον σωλήνα στον τόπο του συμβάντος, καθώς και έναν σουγιά – πεταλούδα στην κατοχή ενός εκ των ανηλίκων.

Ύστερα από την επίθεση ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για σχεδόν δύο 24ωρα, ενώ η 14χρονη στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου μετά τις πρώτες βοήθειες έλαβε εξιτήριο.

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση

Οι έξι ανήλικοι, 14 και 15 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν ως δράστες τις επίθεσης, οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Για την υπόθεση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε, θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατά συναυτουργία. Μεταξύ άλλων, θα προσκομιστούν τα ιατρικά έγγραφα από τα νοσοκομεία που μεταφέρθηκαν τα θύματα, ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς, προκειμένου με βάση τα ευρήματα να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι ακόμα διερευνάται αν στον ξυλοδαρμό, ο οποίος φέρεται να αποδίδεται σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας, ήταν παρόντα και συμμετείχαν κι άλλα άτομα, εκτός από τους έξι ανήλικους που συνελήφθησαν.

«Τον χτυπούσαν με σίδερο στο κεφάλι»

Ο πατέρας του 16χρονου είπε ότι από καθαρή τύχη το περιστατικό δεν πήρε χειρότερη τροπή, καθώς ο ένας εκ των έξι συλληφθέντων (όλοι 14 και 15 ετών) χτυπούσε δυνατά τον γιο του στο κεφάλι με ένα σίδερο, ενώ οι υπόλοιποι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του.

Όπως περιέγραψε, ο γιος του είχε βγει βόλτα με την 14χρονη με την οποία διατηρούν σχέση, όταν τα άτομα τους βρήκαν και τους επιτέθηκαν. «Ο γιος μου βγήκε να δει τους φίλους τους και μια φίλη του. Ένα παιδί από τους δράστες επικοινωνούσε εδώ και μέρες την 14χρονη και της έλεγε διάφορα. Τον κορόιδευαν. Ο γιος μου αγανάκτησε. Του είχανε πει να μην την ενοχλεί. Αυτός (σ.σ. ένας από τους δράστες) πήρε μαζί του τους άλλους και τον πλάκωσαν στο ξύλο. Ο ένας πήρε ένα σίδερο και τον χτύπησε πολύ δυνατά στο κεφάλι. Από θαύμα άντεξε το κεφάλι του, θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα», ανέφερε.

Ο πατέρας του 16χρονου, τόνισε, ότι κατά βάση φταίνε οι γονείς των παιδιών που επιτέθηκαν στον γιο του και στη φίλη τους, καθώς έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη συμπεριφορά τους.

Σχετικά Άρθρα