Γλυφάδα:Δυο συμμαθήτριες της 14χρονης συνελήφθησαν μετά την επίθεση-Πήγαν να κάψουν τα μαλλιά της

 Γλυφάδα:Δυο συμμαθήτριες της 14χρονης   συνελήφθησαν μετά την επίθεση-Πήγαν να κάψουν τα μαλλιά της

Συμμαθήτριες της 14χρονης είναι οι δύο ανήλικες που έχουν συλληφθεί για την επίθεση που δέχθηκε το κορίτσι το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα, όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την κυρία Δημογλίδου, η 14χρονη έχει αναγνωρίσει και άλλο ένα άτομο το οποίο αναζητείται.

Όπως είπε στο Action24 η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, «η πλειοψηφία των παρισταμένων στην επίθεση ήταν κορίτσια ίδιας ηλικίας με την 14χρονη. Τα περισσότερα παρακολουθούσαν και κανένα δεν ενημέρωσε τις αρχές».

«Το θύμα γνωριζόταν με κάποια από τα παιδιά όπως και με τις δύο συλληφθείσες» πρόσθεσε η κυρία Δημογλίδου.

Για το περιστατικό έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις για σωματικές βλάβες και εκτός από τις ανήλικες έχουν συλληφθεί και οι γονείς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες που η ανήλικη δέχεται επίθεση από συμμαθήτριές της.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, τη μαθήτρια οδήγησαν δια της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας την από την παρέα της και της επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι ρίχνοντάς την λιπόθυμη στο έδαφος. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο πατέρας της, επεδίωξαν να την γδύσουν και να της κάψουν τα μαλλιά.

H K.Δημογλίδου τόνισε ότι είναι ένα περιστατικό ανήλικης παραβατικότητας στο οποίο θα βοηθούσε το κουμπί πανικού ανηλίκων, το Save Youth. «Γι’ αυτό περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το κουμπί πανικού Save Youth, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση», εξήγησε.

«Τα περιστατικά αφορούν δύο συμμαθήτριες, και δυστυχώς η πλειοψηφία των παιδιών ήταν όντως κορίτσια της ίδιας ηλικίας και κανείς δεν ενημέρωσε την Αστυνομία, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο του περιστατικού υπήρχαν και άλλα παιδιά που παρακολουθούσαν, δεν επιτέθηκαν, αλλά δεν απέτρεψαν την πράξη».

Kαβγάδες για ασήμαντη αφορμή

Ερωτηθείσα σχετικά με το τι πυροδότησε το περιστατικό, είπε ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιος συγκεκριμένος λόγος. «Στα περισσότερα περιστατικά είναι ασήμαντες οι αφορμές για τις οποίες ξεκινάει ένας καβγάς», σημείωσε.

«Με κάποια από τα παιδιά γνωριζόταν η 14χρονη, όπως και τα παιδιά που συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Οι υπόλοιποι ήταν της ίδιας ηλικίας αλλά ήταν άγνωστοι με το θύμα», πρόσθεσε.

Η κ. Δημογλίδου είπε ότι η 14χρονη ανέφερε και κάποια περιστατικά μέσα στον μήνα από το παρελθόν, τα οποία έχουν επίσης μπει στη δικογραφία, για να λάβει γνώση και ο εισαγγελέας.

«Συγχαρητήρια στους γονείς που έφεραν το παιδί στο Α.Τ. και κατήγγειλε το περιστατικό»

«Εγώ θα πω συγχαρητήρια στους γονείς που έφεραν το παιδί στο Α.Τ. και κατήγγειλε το περιστατικό και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των παιδιών» τόνισε η ίδια.

Ερωτηθείσα, τέλος, αν οι γονείς ήταν ενήμεροι για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους, είπε: «Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις και οι γονείς, τόσο των θυμάτων όσο και των δραστών, πέφτουν από τα σύννεφα όταν φτάνουν σε μια αστυνομική υπηρεσία, δεν μπορούν να αντιληφθούν όλο αυτό που έχουν προκαλέσει τα παιδιά, όπως και ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει θύμα ενός τέτοιου περιστατικού».

Σχετικά Άρθρα