Το σχέδιο Φάμελλου για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ- Πώς προετοιμάζει την υποψηφιότητά του

 Το σχέδιο Φάμελλου για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ- Πώς προετοιμάζει την υποψηφιότητά του

Το γεγονός ότι ως πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον περίπου ένα χρόνο της θητείας του Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου δεν ήταν παρεμβατικός και οξύς με τον “αρχηγισμό” και την “αντικαταστατική” συμπεριφορά του προέδρου αποτελεί πεδίο κριτικής για τον Σωκράτη Φάμελλο από αρκετά στελέχη των “87”. Ίσως αυτό ακριβώς το “μειονέκτημα” να αποτελεί, όμως, και το σημαντικότερο πλεονέκτημα της βέβαιης υποψηφιότητάς του για την ηγεσία.

Η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη που θεωρείται επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ότι δεν θα είναι η ίδια υποψήφια άνοιξε τον δρόμο για τον τελευταίο. Σε ερώτηση, μάλιστα, που της έγινε (Αθήνα 9,84) για το πως αξιολογεί την υποψηφιότητά του, η απάντηση ήταν”κοφτή”: “Αξιοπρεπής”…

Απάντηση ενδεικτική του προβληματισμού που επικρατεί μεταξύ των “87”, ωστόσο δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάποιο άλλο κορυφαίο στέλεχος που θα μπορούσε ως υποψήφιος να αναμετρηθεί με τον τέως πρόεδρο αλλά και τον Παύλο Πολάκη. Κι αυτό διότι το γεγονός ότι έδρασε θεσμικά τον προηγούμενο χρόνο και δεν πόλωσε την εσωτερική σύγκρουση με τον Στέφανο Κασσελάκη μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά και να προσελκύσει ψηφοφόρους από τον “ενδιάμεσο” χώρο.

Ο Σωκράτης Φάμελλος προτιμά προς το παρόν να περιγράφει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ακόμα να ανακοινώνει τις προθέσεις του. Μη έχοντας εξασφαλίσει την πλήρη στήριξη της ομάδας των 100 ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σύμφωνα με πληροφορίες θα επιμείνει μέχρι τέλος στο να δώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην υποψηφιότητά του και όχι προσωποκεντρικά.

Το δίλημμα όπως το θέτει σε συνομιλητές του είναι η πολιτική διάσωση του ΣΥΡΙΖΑ από την αποπολιτικοποίηση και τον ηγεμονισμό.

Τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με κορυφαία στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης αλλά και στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου με στόχο αφενός να διερευνήσει τις προθέσεις τους και αφετέρου να εκμαιεύσει την στήριξή τους για να συγκροτηθεί εσωτερικό πολιτικό μπλοκ. Σκοπεύει, επίσης, να συγκροτήσει ομάδα στελεχών και ειδικών περί την πολιτική επικοινωνία και να προχωρήσει σε δύο τουλάχιστον ανοικτές συγκεντρώσεις όπου θα ανακοινώσει ένα “ολιστικό” σχέδιο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα αντιτείνει, δε, την λέξη “σοβαρότητα” απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη, αν και με τον δεύτερο ίσως διερευνήσει και τις πιθανότητες υποστήριξής του εφόσον περάσει ο ίδιος στον δεύτερο γύρο απέναντι στον τέως πρόεδρο του κόμματος.

Το γεγονός, δε, ότι θα βρεθεί (απόψε) στις πρώτες θέσεις στην εκδήλωση όπου θα τιμηθεί ο Αλέξης Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί και σαφές δείγμα της προσπάθειάς του να συνδεθεί με το “μπλοκ” του πρώην πρωθυπουργού.

Σχετικά Άρθρα