ΠΑΣΟΚ/Debate στις 9: Οι θέσεις των έξι υποψήφιων αρχηγών “βγάζουν” τις συμμαχίες του δεύτερου γύρου

 ΠΑΣΟΚ/Debate στις 9: Οι θέσεις των έξι υποψήφιων αρχηγών “βγάζουν” τις συμμαχίες του δεύτερου γύρου

Απόψε στις 21.00 το βράδυ, στην ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση των 6 υποψήφιων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία θα έχει «στατικό» μέρος με ερωτήσεις επι θεματικών ενοτήτων αλλά και διάλογο μεταξύ τους. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου θα ξεδιπλώσουν το πολιτικό τους σχέδιο για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ .

Μέχρι στιγμής στον δρόμο προς τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου δίχως να λείπουν οι προσωπικές αιχμές του ενός υποψηφίου για τον άλλον δεν έχει κυριαρχήσει η ένταση.

Με βάση την συμφωνία ανάμεσα στους 6 υποψηφίους οι όροι της συζήτησης που θα διεξαχθεί είναι οι εξής:

Οι υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για 6 συγκεκριμένες ενότητες. Αυτές θα είναι: 1) Οικονομία ανάπτυξη 2) Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό 3) Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ 4) Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση 5) Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση 6) ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Σε κάθε θεματική ενότητα οι δημοσιογράφοι ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α απαντά εντός 90 δευτερολέπτων.

Κάθε υποψήφιος-α έχει το δικαίωμα 5 φορές στη διάρκεια του debate να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο-α του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Η διαλογική συζήτηση θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.

Οι υποψήφιοι κάθονται αλφαβητικά και διαδοχικά παίρνουν τον λόγο.

Το ντιμπέιτ θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου.

Στους δυο δημοσιογράφους δίνεται η δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α (ερώτηση follow up:15 δευτερόλεπτα / απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).

  • Ξεχωριστή σημασία απόψε θα έχει και ο βαθμός ταύτισης μεταξύ τους ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών και των συμμαχιών που θα κρίνουν και τον νικητή.

Νίκος Ανδρουλάκης

Το επιτελείο Ανδρουλάκη έχει ως στόχο στο πεδίο των θεματικών ενοτήτων που θα συζητηθούν να αναδειχθεί η προγραμματική υπεροχή των θέσεων του Νίκου Ανδρουλάκη. Με βάση το κοινοβουλευτικό έργο «ποντάρει» και στον διάλογο μεταξύ των υποψηφίων εκτιμώντας πως θα είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί το αν υφίστανται ουσιαστικές πολιτικές διαφορές και ποιες είναι στην πραγματικότητα αυτές.

Χάρης Δούκας

Θα επιδιώξει να εμφανιστεί ως το πρόσωπο που θα θέσει πιο ψηλά τον πήχη για το ΠΑΣΟΚ. Ο δήμαρχος Αθηναίων «επενδύει» στην αυξημένη προσδοκία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του κόμματος. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η αναφορά του σε πρόσφατη ομιλία του όπου επισήμανε ότι μπορεί να υπάρξει υπερδιπλασιασμός των ποσοστών του κόμματος.

Παύλος Γερουλάνος

Αναμένεται να επικεντρώσει στο στοιχείο των εκσυγχρονιστικών προτάσεων τόσο για την χώρα όσο και για το ΠΑΣΟΚ. Αναμένεται να αναδείξει το ζήτημα της κοινοβουλευτικής ιδιότητας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που στις τελευταίες παρεμβάσεις του θεωρεί ως κομβικό για την ερχόμενη 3ετία.

Άννα Διαμαντοπούλου

Θα εστιάσει στο να πείσει ότι… παραμένει ΠΑΣΟΚ. Στην τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση δήλωσε ότι «είμαι σταθερά στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας» προκειμένου να «διασκεδάσει» το γεγονός ότι προτάθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.

Μιχάλης Κατρίνης

Θα εμφανιστεί με έντονη αντιδεξιά ρητορική ενώ παράλληλα θα αναδείξει τους λόγους για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αναμένεται να τονίσει πως «αγωνίζομαι για τη Μεγάλη Παράταξη, που θα δημιουργηθεί με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, με φιλοσοφία και DNA ΠΑΣΟΚ».

Νάντια Γιαννακοπούλου

Θα κινηθεί στον αντίποδα των απόψεων Κατρίνη μιλώντας για την προοπτική αυτόνομης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα