Φάμελλος για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του- Είναι νωρίς ακόμα- Ο Κασσελάκης έκανε κακό στο κόμμα

 Φάμελλος για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του- Είναι νωρίς ακόμα- Ο Κασσελάκης έκανε κακό στο κόμμα

Ο Σωκράτης Φάμελλος κράτησε επιφυλακτική στάση σχετικά με το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως «είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο» σε συνέντευξή του στο Attica TV. Ωστόσο, ως βουλευτής και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό την ηγεσία του Κασσελάκη, έδωσε την αίσθηση ότι ενδέχεται να προετοιμάζει το έδαφος για μια μελλοντική υποψηφιότητα, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

«Παραμένω στη συζήτηση για μια πολιτική πρόταση για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Πρέπει να υπάρχει πολιτική πρόταση, όχι μόνο νέος πρόεδρος» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να προστατευθεί το κοινό μας σπίτι. Εγώ έλεγα την άποψή μου μέσα στα όργανα του κόμματος» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος διαχωρίζοντας τη θέση του από την τακτική άλλων στελεχών να κάνουν διαρροές του τι λεγόταν στα όργανα του κόμματος.

Σχολιάζοντας την περίοδο Κασσελάκη ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι η πολιτική του Στέφανου Κασσελάκη και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε απομάκρυναν τον ΣΥΡΙΖΑ από αυτό τον δρόμο του, από αυτό που είναι. «Οι πρωτοβουλίες Κασσελάκη έκαναν κακό στο κόμμα. Θέλω να αλλάξουμε αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Για το τι θα συμβεί μετά τις εκλογές ο Σωκράτης Φάμελλος εμφανίστηκε ενωτικός σημειώνοντας ότι «είμαστε και θα είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει ως κόμμα και να είναι δυνατός», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνομιλιών με άλλες δυνάμεις και φορείς της αριστεράς.

Για τη διαγραφή Σαλμά από τη ΝΔ και τις καταγγελίες για τους διαγωνισμούς του υπουργείου Πολιτισμού ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι δεν εκπλήσσεται από τις κινήσεις της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι «οι εισαγγελικές αρχές πρέπει να επεμβαίνουν αυτεπάγγελτα όταν υπάρχουν στοιχεία για αδιαφάνεια και σκάνδαλα».

Για τα εθνικά θέματα είπε ότι είναι ανήσυχα τα νερά των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Εμφανίστηκε θετικός να μπει σε διάλογο το κυπριακό κατά τις συνομιλίες Μητσοτάκη-Ερντογάν. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που υπάρχει αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας και είναι ιδιαίτερα προβληματικό και το περιστατικό στην Κάσο και έχουμε ζητήσει διευκρινίσεις, γιατί από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχει κίνηση για αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα