Νετανιάχου: Αλλάζουμε την ισορροπία στα βόρεια σύνορα- Περίπλοκες μέρες (vid)

 Νετανιάχου: Αλλάζουμε την ισορροπία στα βόρεια σύνορα- Περίπλοκες μέρες (vid)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα αντιμετωπίζει «περίπλοκες μέρες» καθώς το Ισραήλ εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Ο Νετανιάχου απηύθυνε έκκληση στους Ισραηλινούς να διατηρήσουν την ενότητά τους ενώ η στρατιωτική εκστρατεία εξελίσσεται. Κατά τη διάρκεια δηλώσεων από την υπόγεια αίθουσα διοίκησης του στρατιωτικού αρχηγείου Kirya στο Τελ Αβίβ, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις του Ισραηλινού Στρατού αποσκοπούν στην «αλλαγή της ισορροπίας δυνάμεων στο βορρά» μέσω της καταστροφής των πυραυλικών υποδομών της Χεζμπολάχ.

«Όποιος προσπαθεί να μας πληγώσει, τον πληγώνουμε ακόμη περισσότερο», είπε. «Υποσχέθηκα ότι θα αλλάζαμε την ισορροπία ασφαλείας, την ισορροπία δυνάμεων στο Βορρά. Αυτό ακριβώς κάνουμε. Καταστρέφουμε χιλιάδες πυραύλους και ρουκέτες που στοχεύουν ισραηλινές πόλεις και Ισραηλινούς πολίτες».

Η δήλωση του Νετανιάχου έρχεται αφού προηγουμένως πραγματοποίησε αξιολόγηση ασφαλείας με τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant, τον αρχηγό του επιτελείου του IDF Herzi Halevi, τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Tomer Bar και τον στρατιωτικό γραμματέα Roman Gofman.

Σχετικά Άρθρα