Πελικό: Ο νεότερος βιαστής της Ζιζέλ ήταν 26 ετών – Την βίασε την ημέρα που έγινε πατέρας

 Πελικό: Ο νεότερος βιαστής της Ζιζέλ ήταν 26 ετών – Την βίασε την ημέρα που έγινε πατέρας


Ο νεότερος από τους 50 άντρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό, της Γαλλίδας που ναρκώθηκε από τον σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό, την επισκέφτηκε για πρώτη φορά το σπίτι της φρίκης την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του.Ο Joan Kwai, 26 ετών, καταθέτει σήμερα μαζί με άλλους έξι άνδρες που κατηγορούνται για βιασμό – τον Andy Rodriguez, 37, τον Hugues Malago, 39, τον Husamettin Dogan, 43, τον Mathieu Dartus, 53 και τον Fabien Sotton, 39 ετών.

Ο δικαστής Roger Arata αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι οι 50 κατηγορούμενοι θα χωριστούν σε τέσσερις δόσεις και θα ακουστούν σε ομάδες των έξι για να προσπαθήσουν να μειώσουν τους αριθμούς στο δικαστήριο..

Ο Kwai, ο πρώτος από τους κατηγορούμενους που κατέθεσε σήμερα, γεννήθηκε στη Γουιάνα, αλλά μετακόμισε στην περιοχή Vacluse της Γαλλίας ως έφηβος.Ο πατέρας ήταν μόλις 23 ετών όταν συνελήφθη στον στρατώνα όπου υπηρετούσε. Πήγε για πρώτη φορά στο σπίτι τον Νοέμβριο του 2019, την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του. Στη συνέχεια επέστρεψε για ακόμα μία φορά και παραδέχτηκε ότι ξεκίνησε για μια τρίτη επίσκεψη, την οποία ο Ντομινίκ ακύρωσε την τελευταία στιγμή.Μπροστά στους ανακριτές, αρχικά δήλωσε ότι δεν είχε θέσει στον εαυτό του το ερώτημα εάν η κ. Pelicot είχε συναινέσει.Στη συνέχεια, αντιμέτωπος με τις φωτογραφίες, παραδέχτηκε ότι ήταν αναίσθητη και ότι επρόκειτο για βιασμό. Στην αρχή της δίκης, είπε ότι «αναγνώριζε τα γεγονότα, αλλά όχι την πρόθεση».

Δεκατέσσερις από τους άνδρες που δικάζονται έχουν παραδεχτεί τη συμμετοχή τους στη φρικτή υπόθεση, ενώ οι υπόλοιποι αρνούνται τις κατηγορίες επιμένοντας ότι «εξαπατήθηκαν ως μέρος μιας συνωμοσίας» από το ζευγάρι.

Δεκαοκτώ άνδρες βρίσκονται υπό κράτηση και ως συνήθως από τότε που ξεκίνησε η υπόθεσηΠελικό έγινε δεκτή με θερμά χειροκροτήματα καθώς έμπαινε στο κτίριο του δικαστηρίου στην Αβινιόν, στη νότια Γαλλία.Ενώ εκείνοι που ήταν έξω με εγγύηση – μεταξύ των οποίων ένας ξυλουργός, οικοδόμος, συνταξιούχος πυροσβέστης, δημοτικός υπάλληλος, σωφρονιστικός υπάλληλος και δημοσιογράφος – αντιμετωπίστηκαν με αποδοκιμασίες και χλευασμούς.Έχει επιβληθεί πρόσθετη ασφάλεια για τη δίκη, αφού ένας από τους κατηγορούμενους χτύπησε ένα γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο καθώς τον βιντεοσκοπούσαν και χρειαζόταν έναν δικηγόρο για να παρέμβει και να ηρεμήσει την κατάσταση.

Οι ντετέκτιβ έχουν καταγράψει συνολικά 92 βιασμούς που διαπράχθηκαν στην κυρία Pelicot από 82 άνδρες, εκ των οποίων οι 51 συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της έχουν ταυτοποιηθεί.Λέγεται ότι ο Πέλικο νάρκωσε τη γυναίκα του βάζοντας την Τεμέστα στο βραδινό της γεύμα.

Οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι η υπόθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σχετικά Άρθρα