Κακλαμάνης: Στην επόμενη ερώτηση μπορεί να είναι 10 διαφορετικοί βουλευτές

 Κακλαμάνης: Στην επόμενη ερώτηση μπορεί να είναι 10 διαφορετικοί βουλευτές

Προειδοποιητικές βολές προς την ηγεσία της ΝΔ εξαπέλυσε ο Νικήτας Κακλαμάνης στον απόηχο της διαγραφής Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα της κυβερνητικής παράταξης.Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 fm κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι η ερώτηση των 11 «γαλάζιων» προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη για τη στεγαστική κρίση και τα κόκκινα δάνεια ήταν αντίδραση βουλευτών της ΝΔ που δεν έχουν πάρει αξιώματα, σημείωσε μπορεί στην επόμενη ερώτηση, όταν αυτή κατατεθεί, να μην είναι οι ίδιοι 10 βουλευτές αλλά διαφορετικοί και ότι υπήρξαν και άλλοι γαλάζιοι κοινοβουλευτικοί που εξέφρασαν «παράπονα», «γιατί δεν τους είπαμε να προσυπογράψουν την ερώτηση».

«Εγώ είμαι χορτάτος από αξιώματα, δεν κυνηγάω αξιώματα αυτά λέγονται όταν λείπει η ουσιαστική επιχειρηματολογία γιατί αυτοί που είπαν αυτό σταμάτησαν εκεί “είναι παραπονούμενοι γιατί δεν έγιναν υπουργοί” όταν όμως στην επόμενη ερώτηση, όποτε αυτή κατατεθεί δεν ξέρω με ποιο αντικείμενο, δούνε ότι δεν θα είναι μόνο οι ίδιοι 10 αλλά μπορεί να είναι διαφορετικοί 10 βουλευτές, τότε τι θα πουν ότι και αυτοί είναι πικραμένοι;» 

Μάλιστα στην ερώτηση της δημοσιογράφου εάν βλέπει ότι θα διευρυνθεί ο αριθμός των βουλευτών της ΝΔ, ο Ν. Κακλαμάνης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μα και τώρα είχαμε “παράπονα” από συναδέλφους γιατί δεν τους είπαμε να προσυπογράψουν την ερώτηση»

Ο ίδιος επανέλαβε ότι «το ότι είσαι κυβερνητικός βουλευτής δεν σημαίνει ότι σου αποστερείται το δικαίωμα του κυβερνητικού ελέγχου» προσθέτοντας ότι δεν «μορφοποιείται καμία ομάδα αντιδραστική για αντιπολίτευση».

«Το ότι οι βουλευτές ψηφίσαμε ένα νόμο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε το καθήκον και την υποχρέωση πρώτον να παρακολουθούμε αν εφαρμόζεται ο νόμος αυτός και δεύτερον εάν χρήζει βελτιώσεων επειδή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του νόμου είδαμε ότι δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα το οποίο υπάρχει στην κοινωνία» επεσήμανε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο βουλευτής της ΝΔ.

Τέλος όσον αφορά στη διαγραφή Σαλμά από τη ΝΔ ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε: «Εγώ έχω έχει υποστεί τη βάσανο της διαγραφής και μάλιστα χωρίς να παραπεμφθώ στην επιτροπή δεοντολογίας όταν είχα αρνηθεί να ψηφίσω την εργαλειοθήκη το ΟΟΣΑ. Επομένως επί της αρχής δεν είμαι υπέρ των διαγραφών. Επίσης είμαι ξεκάθαρα κατά στο να κάνω προσωπικές επιθέσεις είτε αφορούν συναδέλφους μου του κόμματός μου είτε αφορούν συναδέλφους από τα άλλα κόμματα επομένως με την συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Σαλμά δεν συμφωνώ. Δεν συμφωνώ με προσωπικές επιθέσεις».

Σχετικά Άρθρα