Διαγραφή Σαλμά και από τη Νέα Δημοκρατία μετά την Κοινοβουλευτική Ομάδα- Δεν παραδίδει την έδρα

 Διαγραφή Σαλμά και από τη Νέα Δημοκρατία μετά την Κοινοβουλευτική Ομάδα- Δεν παραδίδει την έδρα

Διαγραφή του Μάριου Σαλμά τόσο από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας (δεν παραδίδει την έδρα) όσο και από μέλος του κόμματος στον απόηχο τόσο της ερώτησης των «11» για τα «κόκκινα» δάνεια των δανειοληπτών, όσο και άλλων δημόσιων τοποθετήσεών του, στις οποίες «εξαπέλυσε» βέλη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός, από τη Νέα Υόρκη όπου έφθασε για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έλαβε προχθές (21/09) την απόφαση να παραπέμψει τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αίτημα τη διαγραφή του.

Η παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Ο Μάριος Σαλμάς θεωρείτο ξένο σώμα εδώ και καιρό από τη Νέα Δημοκρατία, εξαιτίας της στάσης του αλλά και της επιθετικής του συμπεριφοράς προς τις επιλογές της κυβέρνησης και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Οι συνεχείς επιθέσεις των τελευταίων ημερών κατά της κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή τα «κόκκινα» δάνεια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ωστόσο, είχαν ακολουθήσει κι άλλα περιστατικά.

Από τη συχνότητα του OPEN και εν συνεχεία του KONTRA, έκανε καταγγελίες για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας ως προς τα κυλικεία των Υπουργείων.

Μάλιστα, ο κ. Σαλμάς είχε θέσει το θέμα εγγράφως, με ερώτηση στη Λίνα Μενδώνη, η οποία του είχε απαντήσει στο τέλος Ιουλίου. Ο «γαλάζιος» βουλευτής, όμως, επανήλθε και συνέχιζε σε καθημερινό επίπεδο να επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση.

Από το Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμισαν ότι είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο οι αόριστες και ανυπόστατες καταγγελίες, οι οποίες εκθέτουν τη Νέα Δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται ανεκτές.

Σαλμάς: «Θα συνεχίσω τους αγώνες μου»

Στην πρώτη του αντίδραση, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τόνισε ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης με διαγράφει γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα “κόκκινα” δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, διότι διαφώνησα με τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών, γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα “καρτέλ” στην ακρίβεια και επειδή επεσήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου».

Μαρινάκης : «Ομόφωνη και αυτονόητη απόφαση, αποπειράθηκε να κάνει τον ήρωα»

«Η απόφαση ήταν ομόφωνη και αυτονόητη από την Επιτροπή Δεοντολογίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη σημερινή (23/09) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τις είδα τις δηλώσεις του κυρίου Σαλμά. Νομίζω ότι κάνει μία προσπάθεια να καταστήσει εαυτόν ως θύμα ή ήρωα των “κόκκινων” δανείων ή άλλων νομοσχεδίων.

Η πραγματικότητα διαψεύδει τις αιτιάσεις του. Υπήρχαν κι άλλοι βουλευτές που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και είναι μέλη της κυβέρνησης, δεν επεβλήθη κομματική πειθαρχία.

Ο κ. Σαλμάς διέγραφη γιατί –σε αντίθεση με όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και με ό,τι προβλέπει η λειτουργία– συνέχιζε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις, ενώ, είχε λάβει απάντηση από την αρμόδια Υπουργό. Του επιδόθηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα και έχει κινηθεί ο νόμος.

Ανήκουμε σε μία παράταξη που σέβεται τους θεσμούς και έχουμε μάθει ότι αν υπάρχει κάτι με ποινική διάσταση, να πηγαίνουμε στη Δικαιοσύνη, όχι να “παίρνουμε σβάρνα” τα κανάλια. Η στάση Σιαλμά γεννά εύλογα ερωτήματα. Η απόφαση διαγραφής ήταν αυτονόητη και ομόφωνη, είναι άδικο να συνδέουμε μία διαγραφή με ένα νομοσχέδιο και μία ψήφο», υπογράμμισε για τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.

Διαγραφή Σαλμά και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας

Και από τη Νέα Δημοκρατία διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος νωρίτερα αποπέμφθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο κ. Μάριος Σαλμάς», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς.

Σχετικά Άρθρα