Ρόλοι στον ΣΥΡΙΖΑ- Οι σκληροί, οι μετριοπαθείς, οι “έτσι κι έτσι”, και οι υπερασπιστές του …στέμματος Κασσελάκη

 Ρόλοι στον ΣΥΡΙΖΑ- Οι σκληροί, οι μετριοπαθείς, οι “έτσι κι έτσι”, και οι υπερασπιστές του …στέμματος Κασσελάκη

Είναι προφανές πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει μία ιδιότυπη κατανομή ρόλων. Και στα τρία, τουλάχιστον, στρατόπεδα που όπως φαίνεται διαμορφώνονται ενόψει της εσωκομματικής εκλογής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Όλγα Γεροβασίλη έχει αναλάβει τον ρόλο του σκληρού εκ μέρους της νέας πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στην Κ.Ε κατά του Στέφανου Κασσελάκη. “Δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία στη χώρα”, και “θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να μην εκλεγεί ξανά”, είναι δύο από τις τελευταίες δηλώσεις της που συνοδεύτηκαν -λογικό- από την απόφαση της να μην είναι υποψήφια για την ηγεσία. Το γεγονός ότι προκρίνεται ο Σωκράτης Φάμελλος να εκπροσωπήσει, ως υποψήφιος, το μπλοκ κατά του έκπτωτου προέδρου δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο. Ο πρώην πρόεδρος της Κ.Ο ήταν μετριοπαθής όλο το προηγούμενο διάστημα (κάποιοι τον κατηγόρησαν, μάλιστα, γι αυτό) και δεν συμμετείχε στην εσωστρέφεια, και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι μπορεί να ενώσει αντιμαχόμενες πλευρές και να μην συμβάλλει στην πόλωση.

Ρόλο μετριοπαθούς και “παραταξιακού” έχει αναλάβει και ο Νίκος Παππάς, αν και έχει απομακρυνθεί πλέον από τον προηγούμενο του υποστηρικτή και πολιτικού πυλώνα της κυριαρχίας Κασσελάκη. Ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο δεν είναι βέβαιο εάν θα κατέλθει ως υποψήφιος, διεκδικεί, όμως, ξανά να είναι ρυθμιστής των εξελίξεων και να θέσει το πολιτικό πλαίσιο της επόμενης μέρας. Η Ρένα Δούρου, από την άλλη, προτιμά τον ρόλο της “ήρεμης δύναμης”, ενίοτε, όμως, σιωπηλής και ίσως και αντιφατικής. Εκ πρώτης όψεως στηρίζει έμμεσα τον Στέφανο Κασσελάκη, όμως την τελευταία στιγμή θα λάβει τις αποφάσεις της και παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια.

Ρόλο υπερασπιστών του …στέμματος Κασσελάκη έχουν αναλάβει η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πέτρος Παππάς και η Νίνα Κασιμάτη. Σκληροί και επιθετικοί εναντίον της νέας πλειοψηφίας έχουν ποντάρει το πολιτικό τους μέλλον στην επανεκλογή του, κάτι που εφόσον δεν συμβεί θα τους φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Εκτός εάν επενδύουν σε ένα νέο κόμμα από τον τέως πρόεδρο, μόνο που τότε θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους όπως ζητούσαν τόσο καιρό από εκείνους της Νέας Αριστεράς.

Σχετικά Άρθρα