Πηγές ΝΔ για πρόταση Μητσοτάκη για διαγραφή Σαλμά- Απαράδεκτη διατύπωση αβάσιμων κατηγοριών

 Πηγές ΝΔ για πρόταση Μητσοτάκη για διαγραφή Σαλμά- Απαράδεκτη διατύπωση αβάσιμων κατηγοριών

Πηγές από τη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνουν ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 12:00, με θέμα την παραπομπή βουλευτή για συμπεριφορά που εμπίπτει στους όρους της «αντικοινοβουλευτικής, αντικομματικής ή αντισυναδελφικής συμπεριφοράς, η οποία προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή». Η παραπομπή του αφορά την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δηλαδή: Η αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι ενώ η κριτική είναι ευπρόσδεκτη στη Νέα Δημοκρατία, η συνεχής διατύπωση αβάσιμων κατηγοριών για ζητήματα που έχουν ήδη απαντηθεί στη Βουλή από την αρμόδια Υπουργό είναι απαράδεκτη και αντίθετη με τις αρχές της παράταξης.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για τη συμπεριφορά βουλευτών που αντί να καταφεύγουν στον αρμόδιο εισαγγελέα, συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν αστήρικτες κατηγορίες, εγείροντας ερωτήματα για τα κίνητρά τους.

Σχετικά Άρθρα