ΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ-Άγριες καταστάσεις: Έλεγχος “Κασσελάκη” για τη… μισθοδοσία σε ΑΥΓΗ-ΚΟΚΚΙΝΟ-Καταγγελίες Γεωργόπουλου για το κτίριο στην Κουμουνδούρου

 ΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ-Άγριες καταστάσεις: Έλεγχος “Κασσελάκη” για τη…  μισθοδοσία σε ΑΥΓΗ-ΚΟΚΚΙΝΟ-Καταγγελίες Γεωργόπουλου για το κτίριο στην Κουμουνδούρου

Νίνα Κασιμάτη, Βαγγέλης Σκούφας, Ραλλία ΧρηστίδουΓιώτα Πούλου, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν αίτημα χορήγησης στοιχείων αναφορικά με την οικονομική διαχείριση με επιστολή τους προς το Γενικό Διευθυντή της Κουμουνδούρου, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Ζητούμενο για τους συνυπογράφοντες αποτελεί η ανάδειξη των διαχειριστικών επιλογών από πλευράς της Κουμουνδούρου για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι και χθες, καθώς ο βασικός ρόλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνίσταται στον έλεγχο της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού του κόμματος, όπως αυτός αποφασίστηκε σε προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης ανάμεσα στα όσα ζητούν να πληροφορηθούν επακριβώς τα παραπάνω στελέχη είναι, μεταξύ άλλων, το ακριβές κόστος της φετινής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη ΔΕΘ, η διευθέτηση των υποχρεώσεων σε προμηθευτές μετά τις νέες διεκδικήσεις τους, οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί ενόψει της χορήγησης της νέας δόσης της κρατικής επιχορήγησης για την αποπληρωμή εκκρεμοτήτων και καταληκτικά η οδός, η οποία επιλέχτηκε για να πληρωθούν προ ημερών μέρος από τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ.

Πέρα από τους όποιους συμβολισμούς, το γεγονός ότι οι τέσσερις που πρόσκεινται στην πλευρά Κασσελάκη ζητούν να τους υποδειχθεί ο ακριβής τρόπος κάλυψης μέρους της μισθοδοσίας του προσωπικού της «Αυγής» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί, ενώ το ραντεβού των μελών της Οικονομικής Επιτροπής με τον κ. Μαυροκεφαλίδη έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» και «στο Κόκκινο» παρέμεναν απλήρωτοι καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας το τελευταίο διάστημα στις κομματικές διαδικασίες, ενώ μόλις προχθές τους καταβλήθηκε μέρος του μισθού του περασμένου Ιουλίου, όπως γνωστοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” δημοσιογράφος, Γιάννης Ανδρουλιδάκης.

Οι καταγγελίες Γεωργόπουλου

Εν τω μεταξύ μιλώντας στο Attica TV o Θύμιος Γεωργόπουλος – πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος – ο οποίος τον Φεβρουάριο απολύθηκε από τον πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Στόχος του ήταν να κάνει μία ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία), επί προεδρίας του μου ζητήθηκε σχέδιο για την εκποίηση του κτιρίου της Κουμουνδούρου» αποκάλυψε ο κ. Γεωργόπουλος λέγοντας μάλιστα πως όταν ενημέρωσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για τα οικονομικά στοιχεία του κόμματος ρώτησε εάν υπάρχει κάποιο τέτοιο σχέδιο, το οποίο ωστόσο του διέψευσε η Ράνια Σβίγκου.

Υποστήριξε επίσης πως ο κ. Κασσελάκης έκανε bullying σε όλα τα στελέχη που είχαν αντίθετη άποψη με εκείνον ακόμα και μέσα στην Πολιτική Γραμματεία: «Σε όποιον δε του αρέσει να σηκωθεί και να φύγει, έλεγε συνέχεια…». 

Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρχαν μαύρα ταμεία ή μεγάλα ανοίγματα επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα. «Προφανώς και δεν υπήρχαν μαύρα χρήματα. Μαύρα εννοούμε ότι κάποια στιγμή έχεις κάποια συναλλαγή με το σύστημα, με αυτούς που κάνουν «δουλίτσες». Ποτέ δεν έκαναν «δουλίτσες» οι άνθρωποι αυτοί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλήρωτες υποχρεώσεις πάντα υπάρχουν, με τη μορφή των ανοιχτών υπολοίπων.

Εκτός από το γεγονός που είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία τραπεζική οφειλή, αυτό που παραδόθηκε 31/12 ήταν ένα υπόλοιπο 1.886.000 ευρώ, ανοιχτό υπόλοιπο. Όταν πέρσι τέτοια εποχή ήταν στις 400.000, προσαυξήθηκε το υπόλοιπο κατά 1.400.000. Τα ταμειακά διαθέσιμα όμως ήταν 1.200.000, όταν την προηγούμενη χρονιά ήταν 9.000 ευρώ.

Ο Κασσελάκης έρχεται και λέει μειώθηκε η κρατική χρηματοδότηση και εκεί που ήταν 8 εκατομμύρια είναι στα 4,5 εκατομμύρια. “Πώς μπορώ να πληρώσω, Αυγή, Κόκκινο, κόμμα;”. Εγώ λέω το εξής απλό. Ξέρετε το κόμμα όταν το παρέλαβε ο Τσίπρας η κρατική χρηματοδότηση δεν ήταν καν 3 εκατομμύρια ευρώ. Πώς λειτουργούσαν και η Αυγή και το Κόκκινο και το κόμμα. Λειτουργούσαν σαν Α.Ε και δεν είχαμε θεαματικές διαφορές στην ανάπτυξη και τις ακροαματικότητες. Στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, που δημοσιεύθηκαν 31/7, η μισθοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή του κ. Τσίπρα μέχρι όταν την παρέδωσε ήταν 1,5 εκατομμύριο. Η αντίστοιχη της ΝΔ, ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια».

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν κάποιος έχει 4,5 εκατομμύρια χρηματοδότηση και 1,5 εκατομμύριο αμοιβές εργαζομένων και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για ποιο λόγο οι εργαζόμενοι στο κόμμα συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για τον μήνα Αύγουστο;». «Ο κ. Μητσοτάκης πέφτει με το κεφάλι και στον ΣΥΡΙΖΑ ο καθένας ασχολείται με το μικρο-μαγαζάκι του» είπε ο κ. Γεωργόπουλος.

Σχετικά Άρθρα