Νετανιάχου:Ξεκάθαροι οι στόχοι μας, οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους- Χαμάς:Ωμή κλιμάκωση

 Νετανιάχου:Ξεκάθαροι οι στόχοι μας, οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους- Χαμάς:Ωμή κλιμάκωση

Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, μετά τον θάνατο του υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης, Ιμπραχίμ Ακίλ. Ο Ακίλ ήταν ένας από τους 12 ανθρώπους που σκοτώθηκαν το απόγευμα από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στα προάστια της Βηρυτού. Η επίθεση αυτή αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό πλήγμα για τη Χεζμπολάχ, η οποία έχει ήδη υποστεί απώλειες λόγω των πολύνεκρων εκρήξεων στις εγκαταστάσεις επικοινωνιών της τις προηγούμενες ημέρες.

Ο ΟΗΕ, δηλώνοντας «πολύ ανήσυχος» για την κατάσταση στον Λίβανο μετά τα ισραηλινά πλήγματα στη χώρα αυτή, έκανε έκκληση για «αποκλιμάκωση» και «μέγιστη αυτοσυγκράτηση». «Ανησυχούμε πολύ για την αυξανόμενη κλιμάκωση γύρω από τη Γαλάζια Γραμμή, συμπεριλαμβανομένων και των φονικών πληγμάτων σήμερα στη Βηρυτό. Καλούμε όλες τις πλευρές σε άμεση αποκλιμάκωση. Όλος ο κόσμος πρέπει να επιδείξει μέγιστη αυτοσυγκράτηση» τόνισε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει ότι οι στόχοι του Ισραήλ είναι ξεκάθαροι και οι ενέργειές του μιλούν από μόνες τους, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πρόθεση να αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή. «Δεν ενεργούμε με σκοπό (να προκαλέσουμε) μεγάλη κλιμάκωση στην περιοχή. Ενεργούμε σύμφωνα με τους προκαθορισμένους στόχους (του πολέμου) και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» είπε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων, ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Από την πλευρά της η Χαμάς, που συγκρούεται με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, καταδίκασε το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό, από το οποίο σκοτώθηκε ο επικεφαλής μιας επίλεκτης μονάδας της Χεζμπολάχ.

Η Χαμάς «καταδικάζει τη βίαιη και τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε η αεροπορία του σιωνιστή εχθρού στα νότια προάστια της Βηρυτού», ανέφερε στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ωμή κλιμάκωση».

Σχετικά Άρθρα