Τι είπε ο περιφερειάρχης Ηπείρου για τα 37.000 ευρώ σε εταιρεία για να σβήνει… φώτα-κλιματιστικά

 Τι είπε ο περιφερειάρχης Ηπείρου για τα 37.000 ευρώ σε εταιρεία για να σβήνει… φώτα-κλιματιστικά

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης που έχει εκλεγεί με την στήριξη της ΝΔ κλήθηκε να απαντήσει για τα 37.200 ευρώ που θα δώσει σε εταιρεία η περιφέρεια προκειμένου να ελέγχει εάν έχουν σβήσει τα φώτα και τα κλιματιστικά στο κτίριο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αλέκος Καχριμάνης είπε τα εξής:

-Ότι από τα 37.200 ευρώ, τα 7.200 είναι ΦΠΑ

-Ότι από τα υπόλοιπα 30.000 ευρώ, η ανάθεση έρχεται 15.000 ευρώ το χρόνο και το ημερομίσθιο είναι το κατώτερο συν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Και τέλος ότι:

Το προσωπικό μας που είναι βοηθητικό έχει πάρει σύνταξη. Το πρόγραμμα για ανέργους 55-67 κόπηκε. Για λόγους ασφαλείας θέλουμε ένα άτομο μέσα στο κτίριο από την ώρα που φεύγει όλος ο κόσμος το μεσημέρι. Πρέπει να κλείνουμε κάθε μέρα όλες τις γρίλιες. Λείπει τέτοιο άτομο από την περιφέρεια».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια η νομοθεσία προβλέπει να οριστεί ένας υπάλληλος ως ενεργειακά υπεύθυνος προκειμένου φώτα και κλιματιστικά να μην μένουν ανοικτά όταν το κτίριο δεν λειτουργεί. Ωστόσο ο περιφερειάρχης Ηπείρου αντί να ορίσει έναν υπάλληλο για να ελέγχει εάν έκλεισαν οι γρίλιες έκανε ανάθεση 37.200 ευρώ για δύο χρόνια.

Σχετικά Άρθρα