Νέα συγκλονιστικά βίντεο από το φαράγγι της Σαμαριάς-Ποτάμια λάσπης σε απόσταση αναπνοής από σοκαρισμένους τουρίστες

 Νέα συγκλονιστικά βίντεο από το φαράγγι της Σαμαριάς-Ποτάμια λάσπης σε απόσταση αναπνοής από σοκαρισμένους τουρίστες

Δύο νέα βίντεο από την ώρα που ξέσπασε η σφοδρή καταιγίδα στο φαράγγι της Σαμαριάς, όπου μια 35χρονη τουρίστρια βρήκε τραγικό θάνατο από την πτώση βράχου. Στο ένα φαίνεται ένα χωμάτινο ποτάμι, με τεράστια ορμή να «σκάει» στο σημείο όπου βρισκόταν την ώρα εκείνη το γκρουπ. Το εν λόγω βίντεο ανήρτησε μία από τους τουρίστες που βρέθηκαν στο φαράγγι Σαμαριάς.

Αντίστοιχα, στο δεύτερο φαίνονται οι τουρίστες εγκλωβισμένοι σ’ ένα σημείο στην απόληξη του φαραγγιού, καθώς μπροστά τους περνάει ορμητικός χείμαρρος με φερτά υλικά που κόβει στα δύο το μονοπάτι.

«Η ημέρα ξεκίνησε ωραία στο Φαράγγι Σαμαριάς και ολοκληρώθηκε με κεραυνούς, αστραπές και κατολισθήσεις στα τελευταία 5 χιλιόμετρα», έγραψε σε ανάρτησή της η τουρίστρια, η οποία δεν ήταν στο γκρουπ των περιπατητών με την 35χρονη που έχασε τη ζωή της.

Η τραγωδία έγινε στο στενό σημείο, στο φαράγγι και συγκεκριμένα στις Πόρτες, αναφέρει ο ιστότοπος cretalive.gr.

Ο βράχος αποκολλήθηκε από τη θέση του κι έπεσε πάνω σε ένα δέντρο και ένα κομμάτι του έπεσε στον μηρό της 35χρονης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία.

Μάλιστα, στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε τουρίστας γιατρός, επίσης πεζοπόρος, ο οποίος έσπευσε να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, προκειμένου να μεταφέρουν την 35χρονη αλλά και 32 ακόμη που βρίσκονταν στο φαράγγι για πεζοπορία για να μην εγκλωβιστούν. Οι περισσότεροι εκ των εγκλωβισμένων βγήκαν στην Αγία Ρούμελη με σκοπό τη μεταφορά τους στα Σφακιά με καραβάκι.

«Οι εγκλωβισμένοι έχουν φύγει από το σημείο. Υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται για ασφάλεια στον οικισμό της Σαμαριάς επειδή είναι ηλικιωμένοι, αλλά δεν θεωρούνται εγκλωβισμένοι», ανέφερε με δηλώσεις του στο MEGA ο υπεύθυνος εργαζομένων του Δρυμού, Αλκιβιάδης Πενταράκης.

Μετά την τραγωδία αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό το φαράγγι μέχρι να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι από τους ειδικούς επιστήμονες.

Ειδικότερα από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) ανακοινώθηκε: 

“Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας.

Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.

Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών”.

Σχετικά Άρθρα