Λίβανος: Τρόμος από τις συνεχείς εκρήξεις – «Δεν ξέρουμε αν τα τηλέφωνά μας είναι ασφαλή» λένε κάτοικοι (vids)

 Λίβανος: Τρόμος από τις συνεχείς εκρήξεις – «Δεν ξέρουμε αν τα τηλέφωνά μας είναι ασφαλή» λένε κάτοικοι (vids)

Tρόμος στο Λίβανο από το μπαράζ εκρήξεων, καθώς οι κάτοικοι ζουν υπό τον φόβο νέων, μετά τις φονικές επιθέσειςσε όλη τη χώρα που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άτομα και να τραυματιστούν 450.

Οι επιθέσεις σε walkie-talkie, ασυρμάτους και βομβητές έχουν φέρει τον φόβο στην ίδια την κοινωνία με τους πολίτες να ανησυχούν ακόμη και για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τους συσκευών.

Μια γυναίκα που μίλησε στο BBC περιέγραψε τη σκηνή ως «μακελειό», αναφέροντας πως «νέοι άνδρες περπατούσαν στους δρόμους με τραύματα στα χέρια, τη μέση και τα μάτια… δεν μπορούσαν να δουν τίποτα». Η ίδια πρόσθεσε ότι «ένα κλίμα πανικού κυριεύει τον κόσμο, σε σημείο που φοβούνται να περπατήσουν δίπλα ο ένας στον άλλον… είναι μια πολύ τρομακτική κατάσταση».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοι του Λιβάνου αισθάνονται παγιδευμένοι σε μια κατάσταση όπου «δεν ξέρουν αν τα τηλέφωνά τους είναι ασφαλή».

Μάλιστα, οι αρχές του αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι στη Βηρυτό επέβαλαν απαγόρευση για τη μεταφορά συσκευών όπως walkie-talkies και pagers σε όλες τις πτήσεις.

“Ζούμε μέσα στον τρόμο”

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές μαρτυρίες προέρχεται από τη Γκίντα, κάτοικο του Λιβάνου, η οποία μίλησε στο BBC για την κατάσταση πανικού που επικρατεί στη χώρα. «Όλοι πανικοβάλλονται», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν ξέρουμε αν μπορούμε να μείνουμε κοντά στους υπολογιστές μας, στα τηλέφωνά μας. Όλα φαίνονται επικίνδυνα αυτή τη στιγμή και κανείς δεν ξέρει τι να κάνει».

Η ίδια εξέφρασε τον φόβο της για έναν ευρύτερο πόλεμο, λέγοντας: «Φοβάμαι για τη χώρα μου, για τους ανθρώπους μου. Αξίζουμε καλύτερα, αλλά πληρώνουμε το τίμημα ενός πολέμου μεταξύ της Χεζμπολάχ, του Ισραήλ και του Ιράν».

Σχετικά Άρθρα