Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο “Μισέλ”- Ο ρόλος του- Ελεύθερες τρεις κατηγορούμενες

 Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο “Μισέλ”- Ο ρόλος του- Ελεύθερες τρεις κατηγορούμενες

Ένας από τους επτά κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα απάτης κατά του ΕΟΠΥΥ οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο συγκεκριμένος, γνωστός ως «Μισέλ», φέρεται να ήταν ο μεσάζων και υπεύθυνος για τη διακίνηση των παρανόμως συνταγογραφούμενων φαρμάκων, σύμφωνα με τη δικογραφία. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, την εύρεση ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και την παρουσίαση του εαυτού του ως ιατρός ή βοηθός ιατρού, ανάλογα με την περίπτωση και τον άνθρωπο με τον οποίο επικοινωνούσε.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι παρέλαβε φάρμακα, τα οποία είτε τα παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους «εγκεφάλους» του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.

Αντίθετα, άλλες τρεις κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Δύο εξ αυτών με τους όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της εγγυοδοσίας ύψους 10 χιλιάδων ευρών.

Η κατηγορούμενη γιατρός που απολογήθηκε σήμερα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους και κατά τον συνήγορό της προσκόμισε στην ανακρίτρια στοιχεία που αποδεικνύουν νόμιμες συνταγογραφήσεις.

Αναμένεται ακόμη εντός της ημέρας η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως για άλλους τρεις κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα.

Να σημειωθεί ότι αύριο απολογούνται οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι της υπόθεσης, μεταξύ αυτών φαρμακοποιοί και γιατροί.

Σχετικά Άρθρα