Πλήθος κόσμου στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα- 11 χρόνια από την δολοφονία του (εικόνες)

 Πλήθος κόσμου στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα- 11 χρόνια από την δολοφονία του (εικόνες)

Με πλακάτ που έγραφαν “ούτε βήμα πίσω” και με κυρίαρχο σύνθημα “Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί” πραγματοποιήθηκε η πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα, που έπεσε νεκρός τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και τα χέρια του Γιώργου Ρουπακιά. Παρούσα, όπως κάθε χρόνο, η Μάγδα Φύσσα να αποτίσει φόρο τιμής στον δολοφονημένο γιο της, συνεπής στον αγώνα της όλα αυτά τα χρόνια να αποδοθεί δικαιοσύνη όχι μόνο για τον Παύλο της, αλλά και όλα τα θύματα της Χρυσής Αυγής.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Φύσσα 60, στο μνημείο του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία μνήμης του 34χρονου καλλιτέχνη.

“Στη ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”, “Του Χίτλερ τα εγγόνια, η μπόχα της ιστορίας, είναι τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας”, “Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που ήχησαν δυνατά στους δρόμους του Πειραιά.

Σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και μαζικοί φορείς ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

fyssas20_41909.jpg
fyssas21_b6ffc.jpg
fyssas22_3f0d1.jpg
fyssas23_75932.jpg
fyssas15_6b445.jpg
fyssa11_d5257.jpg
fyssa10_21634.jpg
fyssas1_aae51.jpg
fyssas2_f0a3b.jpg

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Υπενθυμίζεται πως από τις 17:30 οι σταθμοί του Μετρό «Μανιάτικα» και «Κορυδαλλός» έχουν κλείσει για το κοινό, έπειτα από εντολή της αστυνομίας, με αποτέλεσμα η προσέλευση των διαδηλωτών στο σημείο της συγκέντρωσης να γίνεται με άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σχετικά Άρθρα