Ο Κασσελάκης “ανακοίνωσε” υποψηφιότητα- Τι είπε σε συνεργάτες του

 Ο Κασσελάκης “ανακοίνωσε” υποψηφιότητα- Τι είπε σε συνεργάτες του

Μήνυμα ότι η υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να θεωρείται δεδομένη έστειλε ο Στέφανος ΚΞασσελα΄κης μιλώντας σε συνεργάτες του απόφαση η οποία είναι πιθανόν να ανακοινωθεί επίσημα μέχρι ή εντός του Σαββατοκύριακου.

Στην τελευταία τηλεσύσκεψη που είχε ο κ. Κασσελάκης με βουλευτές και άλλα στελέχη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δική σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος».

Αύριο Πέμπτη συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στη χθεσινή σύσκεψη δεν κατέστη εφικτή η συμφωνία για τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούν όσοι είναι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου στις επικείμενες εκλογές. Η τελική εισήγηση θα τεθεί προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου.

  • Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες του συνεδρίου και της προεδρικής εκλογής. Μετά από διαφωνίες τελικά το συνέδριο αποφασίστηκε να είναι έκτακτο και όχι και καταστατικό. Θέση που υποστήριξαν οι “100”.

Το Σάββατο, εξάλλου, η Κεντρική Επιτροπή θα ορίσει Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου από την οποία θα προκύψει μία πιο ολιγομελής Γραμματεία.

Την ίδια ώρα, η Νομαρχιακή Κυκλάδων ζητά την ενεργοποίηση της Επιτροπής Δεοντολογίας, επικρίνοντας το ότι η Πολιτική Γραμματεία χαρακτήρισε «αυθεντικό ερμηνευτή» του καταστατικού την Κεντρική Επιτροπή και σημειώνοντας πως δεν προκύπτει καταστατικά με κανέναν τρόπο έκπτωση του προέδρου μετά την ψήφιση της άρσης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, η οποία απόφαση βρίσκεται υπό τη διαλυτική αίρεση της έγκρισης ή της απόρριψης από το έκτακτο συνέδριο, το ανώτατο όργανο του κόμματος που γι’ αυτό το λόγο συγκαλείται.

Επιπλέον, καλεί την Επιτροπή Δεοντολογίας να εξετάσει τις δηλώσεις προβεβλημένων στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας, τα οποία «από την επομένη άρχισαν να μιλούν ανοιχτά για συμπόρευση, ακόμα και για κοινά ψηφοδέλτια με άλλα κόμματα, παραβιάζοντας κατάφωρα την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου».

Σχετικά Άρθρα