Πελικό: Παραδέχτηκε στο Δικαστήριο ότι είναι βιαστής: “… όπως και όλοι σε αυτή την αίθουσα”

 Πελικό: Παραδέχτηκε στο Δικαστήριο ότι είναι βιαστής: “… όπως και όλοι σε αυτή την αίθουσα”

Υποβοηθούμενος με ένα μπαστούνι και φορώντας ένα γκρι πουκάμισο, ο Ντομινίκ Πελικό εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει για τους βιασμούς της πρώην συζύγου του Ζιζέλ στη Γαλλία και ομολόγησε ότι είναι βιαστής «όπως και οι συγκατηγορούμενοί του σε αυτήν την αίθουσα» ενώ δήλωσε ότι η σύζυγός του «δεν άξιζε» όσα υπέστη επί μία δεκαετία. 

Μιλώντας για πρώτη φορά σήμερα, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν του επέτρεπαν να εμφανιστεί στο δικαστήριο εδώ και 10 μέρες, ο Ντομινίκ Πελικό λέει ότι «παραδέχεται τα γεγονότα στο σύνολό τους».

Ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου διάβασε την έκθεση των δύο γιατρών που εξέτασαν χθες τον Πελικό σύμφωνα με την οποία «από ιατρική, σωματική και ψυχική άποψη, ο Ντομινίκ Πελικό είναι ικανός να εμφανιστεί (σσ στο δικαστήριο) σήμερα». 

Στην σοκαριστική κατάθεσή του ο Ντομινίκ Πελικό αναφέρει ότι η πρώην σύζυγός του Ζιζέλ «δεν το άξιζε αυτό».

Είπε ότι ήταν «ευτυχισμένος» μαζί της καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινής τους ζωής. «Ήμουν πολύ ευτυχισμένος μαζί της. Ήταν το αντίθετο της μητέρας μου, εντελώς επαναστατική. Είχαμε τρία παιδιά, εγγόνια, τα οποία δεν άγγιξα ποτέ». 

Η Ζιζέλ άκουγε με προσοχή τον πρώην σύζυγό της, κοιτάζοντάς τον. Στο τέλος αυτής της δήλωσης, χαμήλωσε το κεφάλι της και φόρεσε ξανά τα γυαλιά ηλίου της.

  • Όταν ρωτήθηκε για την προσωπικότητά του, ο Πελικό καταθέτοντας για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου της Βοκλύζ, θυμήθηκε τις πρώτες του αναμνήσεις στην ηλικία των 4 ετών, τον βιασμό του, όπως λέει, που έπεσε θύμα σε ηλικία 9 ετών και τον βιασμό στον οποίο αναγκάστηκε να γίνει μάρτυρας σε ηλικία 14 ετών.

«Το μόνο που θυμάμαι από τα νιάτα μου είναι σοκ και τραύμα», λέει ο Ντομινίκ Πελικό, σχεδόν ψιθυριστά. Συνεχίζει λέγοντας ότι αυτή η περίοδος έλαβε τέλος όταν γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο Ζιζέλ.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το αντέξω, άντεξα 40 χρόνια», λέει. Σε αρκετές περιπτώσεις ο Πελικό κλαίει, όπως μεταδίδει το BFMTV. 

«Σήμερα λέω ότι είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτήν την αίθουσα. Δεν μπορούν να πουν το αντίθετο».

  • Οι πρώτες δηλώσεις του Ντομινίκ Πελικό προκάλεσαν την αντίδραση της Ζιζέλ: «Μου είναι δύσκολο να τον ακούσω. Επί 50 χρόνια ζούσα με έναν άνθρωπο που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι θα μπορούσε να διαπράξει αυτές τις πράξεις. Τον εμπιστευόμουν απόλυτα», λέει η ίδια.

Ο Ντομινίκ Πελικό κλήθηκε στη συνέχεια να απαντήσει: «Είμαι ένοχος για ό,τι έκανα. Μετανιώνω για ό,τι έκανα και ζητώ συγχώρεση, ακόμη και αν είναι ασυγχώρητο».

«Ήσουν θαυμάσια και εγώ παραφέρθηκα πολύ», είπε στη συνέχεια απευθυνόμενος στην πρώην σύζυγό του.

«Με έχουν κατηγορήσει για πολλά πράγματα. Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, αλλά γίνεσαι. Ακόμα κι αν είναι παράδοξο, ποτέ δεν θεώρησα τη γυναίκα μου ως αντικείμενο» είπε ο βασικός κατηγορούμενος και ενορχηστρωτής των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό για περίπου μία δεκαετία αναφορικά με τα συμπεράσματα των ψυχολόγων.

  • Στη συνέχεια ο Ντομινίκ Πελικό ρωτήθηκε από το δικαστήριο για τα βίντεο που έφτιαξε από τους βιασμούς της συζύγου του, τα οποία μάλιστα είχε αρχειοθετήσει, με τον 70χρονο να μιλάει για «ένα στοιχείο ευχαρίστησης» ενώ τόνισε ότι «σήμερα, χάρη σε αυτά τα βίντεο, μπορούμε να εντοπίσουμε όλους εκείνους που συμμετείχαν στους βιασμούς».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συγκατηγορουμένων του Ντομινίκ Πελικό οι οποίοι κατήγγειλαν τις δηλώσεις, ενώ αρκετοί από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι «χειραγωγήθηκαν» από τον 70χρονο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον πίεσε. «Χρησιμοποιήσατε προκλητικούς τίτλους (…) με προσδιορισμούς για την κυρία Πελικό. Για ποιο λόγο;»

«Είναι διαστροφή, βίτσιο, αλλά είναι επίσης ένα εντυπωσιακό στοιχείο για να μπορώ να θυμάμαι ορισμένα πρόσωπα» απάντησε ο Ντομινίκ Πελικό. 

Σχετικά Άρθρα