Ποιος είναι ο Γενικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης

 Ποιος είναι ο Γενικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης

Άμεσα εμπλεκόμενος στις εσωτερικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης. Και αυτό γιατί μετά την “έκπτωση” του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται πως ήταν ο αρμόδιος υπεύθυνος για την οικονομική και διοικητική διαχείριση του κόμματος καθώς είχε λάβει πληρεξούσιο από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ωστόσο, μετά και την τελευταία κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να άρει το πληρεξούσιο τα πράγματα φαίνεται πως περιπλέκονται στην Κουμουνδούρου. Από την πλευρά των 87 σημειώνουν πως η πράξη αυτή “δεν είναι επί της ουσίας τίποτα” ενώ συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής του στη Δικαιοσύνη, παραπέμποντας σε όσα είπε την Παρασκευή το βράδυ στο Σταρ ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Πελέκης. Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Πελέκης είχε αναφέρει πως έχει εισηγηθεί τη νομική προσφυγή, αλλά, προς το παρόν, δεν υπάρχει αυτή η πρόθεση από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ποιος είναι ο γενικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης εντάχθηκε ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ (όπως ο κ. Θεοχαρόπουλος) το 2016.

Ουσιαστικά ήταν το δεξί χέρι του Φώτη Κουβέλη και τον ακολούθησε στη Συντονιστική Επιτροπή της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ), την οποία σύστησε ο κ. Κουβέλης όταν αποχώρησε από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Μετέπειτα, ακολούθησε τον Φώτη Κουβέλη και κατά την επιστροφή του στην Κουμουνδούρου, στην δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα.
Αν και δεν ήταν ποτέ από τα ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη, όντας το “δεξί χέρι” του Φώτη Κουβέλη , η παρουσία του στον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το έδαφος στο οποίο μπόρεσαν να αναπτυχθούν οι κινήσεις προσέγγισης με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Σε επιστολή του, το πρώην στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης τόνισε πως κατά την άποψή του “είναι ώριμες οι συνθήκες για οργανική ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, κινήσεων, ομάδων προσωπικοτήτων”. Πρόσθεσε ότι αυτό αφορά και τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΕΚΙΕΑ. “Φυσικά η ένταξη δεν μπορεί να είναι συλλογική ως ομάδα, παρά μόνον ατομική. Ας παραμερίσουμε μεμψιμοιρίες και «εγκλωβισμούς» σε διαφορές του παρελθόντος και ας ενισχύσουμε και οργανωτικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας ανταποκριθούμε στο πολιτικό του προσκλητήριο συμμετέχοντας στις επιτροπές στήριξης και στις Οργανώσεις Μελών του” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα