Τέσσερα ονόματα υποψηφίων για τους “87” εάν πει “όχι” ο Φάμελλος- Οι εισηγήσεις και το σκεπτικό

 Τέσσερα ονόματα υποψηφίων για τους “87” εάν πει “όχι” ο Φάμελλος- Οι εισηγήσεις και το σκεπτικό

Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι μακράν η πιο επιθυμητή υποψηφιότητα για την ηγεσία ως εκπρόσωπος του αντικασσελακικού μπλοκ που εκκινεί από τους “87” αλλά πλέον έχει ευρεία πλειοψηφία στην Κ.Ε, όπως αποδείχτηκε και από τις 163 ψήφους υπέρ της πρότασης μομφής. Λέγεται πως σε αυτούς περιλαμβάνονται περίπου 14 στελέχη προσκείμενα στον Παύλο Πολάκη, παρ΄ότι ο ίδιος είχε πει ότι θα είναι 25 όσοι θα υπερψηφίσουν την πρόταση.

Μιλώντας στην “Επόμενη Μέρα” του Action24 ο πρώην πρόεδρος της Κ.Ο (που εμφανίστηκε ενωτικά στη ΔΕΘ δίπλα στον Νίκο Παππά) άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και έκανε λόγο για σχέδιο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ και νέα ηγεσία “σοβαρή και αξιόπιστη”, προφανώς σε αντίστιξη με την προεδρική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη. Ξεκαθάρισε πως θα αποσαφηνίσει τις τελικές προθέσεις του στη συνεδρίαση της Κ.Ε το επόμενο Σαββατοκύριακο, όμως το μπλοκ των “87” συζήτησε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του libre, και άλλα ονόματα στην περίπτωση που ο κ. Φαμελλος αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η Όλγα Γεροβασίλη έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι στο τραπέζι έπεσαν τα εξής ονόματα:

-Κατερίνα Νοτοπούλου, ως νέα γυναίκα, με επικοινωνιακά χαρίσματα, ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς. Είναι πρόσωπο που ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας και χαίρει μεγάλης εκτίμησης ενώ θεωρείται ότι η επιρροή της υπερβαίνει τα στενά όρια του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια, ωστόσο, φαίνεται να διστάζει για προσωπικούς λόγους,

-Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος ήδη έχει δηλώσει πως σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφιος. Θεωρείται, επίσης, ένα πρόσωπο με μεγάλη επικοινωνιακή δυναμική, εξαιρετικό βιογραφικό και διείσδυση στο κεντρώο ακροατήριο. Το γεγονός, όμως, ότι έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής καθιστά πολύ δύσκολο να στηριχτεί ως κεντρική υποψηφιότητα των “87”, καθώς η απουσία του από τη Βουλή τα επόμενα χρόνια δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες,

Διονύσης Καλαματιανός, από τους πιο σοβαρούς και μετριοπαθείς εκπροσώπους της νεότερης γενιάς. Θεωρείται επιτυχημένος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και οι εμφανίσεις του στη Βουλή αξιολογήθηκαν πολύ θετικά.

-Και Διονύσης Τεμπονέρας, πρόσωπο που πρώτο άνοιξε τον διάλογο περί συνεργασιών με εκείνη την εκδήλωση στο θέατρο “Άλφα” και ομιλητές τον ίδιο, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη (no2, πλέον, του Χάρη Δούκα), και την Έφη Αχτσιόγλου. Ο ίδιος έχει ήδη καταθέσει συνολική πρόταση-σχέδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ με έμφαση στη συγκρότηση μετώπου των προοδευτικών δυνάμεων. Οι “87” θεωρούν ότι πρόκειται για μία δυναμική υποψηφιότητα, παραμένει, ωστόσο, το μειονέκτημα ότι δεν είναι βουλευτής.

Σχετικά Άρθρα