Στη ΔΕΘ όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πλην Κασσελάκη-Παππάς: Δεν είναι τυχαία η πενταετής καθυστέρηση της ανάπλασης (εικόνες, vid)

 Στη ΔΕΘ όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πλην Κασσελάκη-Παππάς: Δεν είναι τυχαία η πενταετής καθυστέρηση της ανάπλασης (εικόνες, vid)

Παρουσία του Παύλου Πολάκη και του Σωκράτη Φάμελλου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, επισκέφτηκε το Σάββατο το πρωί τη ΔΕΘ. Συναντήθηκε και συζήτησε με τη διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo αλλά και τους εργαζόμενους στην έκθεση. Αμέσως μετά από τη συνάντηση η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα και έχοντας δει το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, ο κ. Παππάς στις δηλώσεις του άφησε αιχμές για το έργο. 

6308621

«Γνωρίζετε κι εσείς που εργάζεστε στη Θεσσαλονίκη ότι επί κυβερνήσεώς μας καταβάλαμε πολύ σημαντικές προσπάθειες για να αναδείξουμε τον θεσμό της Έκθεσης και αυτός να ξανακερδίσει την παλιά του αίγλη», είπε αρχικά και σε σχέση με το σχέδιο της ανάπλασης το οποίο του έδειξε η διοίκηση, συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς το έργο δεν εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους».

«Εκφράσαμε τον σκεπτικισμό μας για το αν το σχέδιο θα αποβεί υπέρ και όχι εις βάρος του δημοσίου. Θεωρούμε πως δεν είναι τυχαία η πενταετής καθυστέρηση όπου χάθηκαν ευρωπαϊκοί πόροι που θα μπορούσαν να κάνουν το έργο της ανάπλασης αποκλειστικό δημόσια δαπάνη», ενώ σημείωσε πως οι καθυστερήσεις έγιναν για να προχωρήσει με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ και ζήτησε να υπάρξουν περισσότεροι χώροι πράσινου.

6308670
pappas-syriza-polakis-deth-mak1

«Η ΔΕΘ δεν είναι απλά ένα εργαλείο ανάπτυξης για την πόλη, είναι η ατμομηχανή, η οποία θέλει όμως και τα βαγόνια για να πηγαίνει και τα έργα υποδομής τα οποία μπορούν να αναπτύξουν τη Θεσσαλονίκη στο ρόλο που της αξίζει, δυστυχώς δεν προχωράνε», ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επιπλέον στάθηκε σε άλλες καθυστερήσεις σε έργα υποδομής, στα προβλήματα από την κατασκευή του οδικού άξονα Flyover και επισήμανε ότι «η ΔΕΘ αγωνιά για να κατακτήσει τον ρόλο της μέσα σε μία πόλη η οποία δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές, οι οποίες θα συμπλήρωναν και θα ολοκλήρωναν τον ρόλο μιας πόλης που πραγματικά μπορεί να πρωταγωνιστήσει», ενώ τόνισε την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να κοιτάξει δυνατά και αξιόπιστα και προς τον βορρά.

6308684
6308697
pappas-polakis-deth-mak1_2

«Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων για να βεβαιωθούμε ότι τις εργασιακές τους συνθήκες και τις συμβάσεις τους δεν θα τις επιμολύνει εργολαβικός ιός», είπε κατά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους.

Σχετικά Άρθρα