Εγκατέλειψε τον Κασσελάκη και ο Μάρκος Χατζησάββας- ” Ή αφήνεις πίσω το διχαστικό αφήγημα περί πραξικοπήματος, ή σε αφήνει πίσω η ιστορία!”

 Εγκατέλειψε τον Κασσελάκη και ο Μάρκος Χατζησάββας- ” Ή αφήνεις πίσω το διχαστικό αφήγημα περί πραξικοπήματος, ή σε αφήνει πίσω η ιστορία!”

Ο Μάρκος Χατζησάββας με τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Μάρκος Χατζησάββας υπήρξε για πολλούς μήνες ίσως ο στενότερος συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη μετά τον Μανώλη Καπνισάκη. Ήταν αυτός που οργάνωσε την εκλογή του με την επιρροή που έχει στον κομματικό μηχανισμό, ήταν το πρόσωπο που μετέφερε στο μπλοκ του έκπτωτου πλέον προέδρου στελέχη της επιρροής του Παύλου Πολάκη (με τον οποίο συνδέονται πολιτικά και φιλικά), ήταν ο υπεύθυνος επικοινωνίας και σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης το πρώτο διάστημα.

Γι’ αυτό και η σκληρή ανάρτησή του με βαριές εκφράσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη έχει ιδιαίτερη αξία για τους γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

“Δυστυχώς ή ευτυχώς (από σένα εξαρτάται)…: ή αφήνεις πίσω αυτό το διχαστικό αφήγημα ή σε αφήνει πίσω η ιστορία!
Κι αυτό γιατί δικαίως η κυρίαρχη συζήτηση έχει φύγει από το ερώτημα «αν σε υπονομεύουν ή όχι οι βαρώνοι του κόμματος»… και έχει πάει στο «αν κάνεις ή όχι για αρχηγός»! Και γιαυτην την μετατόπιση της συζήτησης είσαι υπεύθυνος εσύ κι αυτοί που επέλεξες να σου διαμορφώνουν εικόνα και άποψη!”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανάρτηση του πρώην στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη στο facebook:

Μετά από 43 συναπτά έτη σε οργανώσεις, συλλογικότητες, κόμματα… δυσκολεύομαι να κατανοήσω την προσφυγή κάποιων στον νομικό πολιτισμό για να ερμηνεύσουν ή να χειραγωγήσουν πολιτικά δρώμενα…!
Η πολιτική, είτε ως επιστήμη, είτε ως πράξη εκπροσώπησης της κοινωνικής κίνησης στο πολιτικό πεδίο, υπάγεται και υπακούει μόνο σε ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ !

Αδέρφια το παιχνίδι αυτό έτσι παίζεται…!
Δεν είναι μπιρίμπα για να μαζευτούμε πριν από κάθε παιχνίδι και να ορίσουμε τους κανόνες αυτής της μέρας…
Αν είναι να νομιμοποιούμε αυνταγματολόγους (και μάλιστα άλλου κόμματος) για να γνωμοδοτήσουν για τη σωστή τήρηση του καταστατικού μας, ε τότε να φωνάξουμε και τον Στουρνάρα ή τον Πιτσιλή να μας πουν πως να δίνουμε τη συνδρομή μας…
Όσο και να μας «συμφέρει» δεν ρίχνουμε νερό στον μύλο της απολιτικής… Αν δεν μας αρέσουν οι κανόνες αυτού του κόμματος, ή αλλάζουμε τους κανόνες σε συνέδριο ή αλλάζουμε κόμμα!
Με εσωκομματικούς κανόνες εκλέγουμε ηγεσίες και με εσωκομματικούς κανόνες τις καθαιρούμε. Αν μια ηγεσία τους αγνοεί… το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι δεν κατάλαβε ποιου ηγείται…
Πόσω μάλλον όταν η ηγεσία επικαλείται αυτους τους κανόνες και τους νομιμοποιεί για να σταθεί όρθια μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης («όποιος με αμφισβητεί ας κάνει μομφή»).

Μετά το αποτέλεσμα αυτής της προτροπής, δεν υπάρχουν ούτε ΙΟΥΔΕΣ ούτε ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ… Το μόνο που αποδεδειγμένα υπάρχει είναι η προφανής ανεπάρκεια σχεδιασμού και διαχείρισης, καθώς και η απόλυτη αστοχία επιλογής υπευθύνων συνεργατών διαχείρισης!
Για να μη σταθώ στις θεωρίες περί αδιαμεσολάβητης διάδρασης με τη βάση, που εξαϋλώθηκαν με την προσφυγή στον Παππά, ως τον μόνο εγγυητή της διάσωσης του προέδρου (χα)!
Αλήθεια άλλωστε, αυτή η ΚΕ δεν είναι η ίδια με εκείνη του Φλεβάρη, που έβγαινε ο τότε αν. Γραμματέας Γ. Βασιλειάδης μπροστά στα μούτρα του προέδρου και συμπλήρωνε από το βήμα και κατά το δοκούν την άρτι ψηφισθείσα ΚΟΕΣ του τότε συνεδρίου, επειδή εκ παραδρομής έγινε «λάθος» στη σύνθεσή της;;;
Αυτή η ΚΕ δεν είναι η ίδια με εκείνη του Ιούλη, που στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίασή της βάφτιζε τον εαυτό της ΚΟΕΣ, απλά και μόνο για να περάσει μια γραμματεία αποτελούμενη από την κατεστημένη κομματική νομενκλατούρα;;;
Αυτή η ΚΕ δεν είναι η ίδια με εκείνη που καταστρατήγησε την απόφασή της για άμεση λειτουργία ΚΟΕΣ απο τον Ιούλιο και δημιουργία ομάδας που θα τεκμηρίωνε έγκαιρα στις οργανώσεις πανελλαδικά την ανάγκη για καταστατικές αλλαγές για να παραμείνει αυτό το κόμμα εν ζωή;;;
Σε αυτές (και άλλες πολλές) περιπτώσεις ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ και ΙΟΥΔΕΣ;;; Τώρα εμφανίστηκαν;;;

Σύντροφε πρόεδρε, δεν σε ακούει μόνο ο χυλός μιας παρέας Ταλιμπάν της βάσης. Σε ακούνε και αριστεροί και δημοκράτες άνθρωποι σκεπτόμενοι… Και κρίνουν! … και κάθε αποτέλεσμα ψηφοφορίας οργάνου ή εκλογής από τη βάση είναι αποτέλεσμα αυτής της κρίσης… ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ…!
Δυστυχώς ή ευτυχώς (από σένα εξαρτάται)…: ή αφήνεις πίσω αυτό το διχαστικό αφήγημα ή σε αφήνει πίσω η ιστορία!
Κι αυτό γιατί δικαίως η κυρίαρχη συζήτηση έχει φύγει από το ερώτημα «αν σε υπονομεύουν ή όχι οι βαρώνοι του κόμματος»… και έχει πάει στο «αν κάνεις ή όχι για αρχηγός»! Και γιαυτην την μετατόπιση της συζήτησης είσαι υπεύθυνος εσύ κι αυτοί που επέλεξες να σου διαμορφώνουν εικόνα και άποψη!

Σχετικά Άρθρα