Κασσελάκης: Εισηγήσεις για “αντάρτικο” και …επιστροφή στην Κουμουνδούρου- Σχεδιάζει κινήσεις το Σαββατοκύριακο…

 Κασσελάκης: Εισηγήσεις για “αντάρτικο” και …επιστροφή στην Κουμουνδούρου- Σχεδιάζει κινήσεις το Σαββατοκύριακο…

Με επιχείρημα το άρθρο του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη, που αμφισβήτησε (;) ότι η υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει και έκπτωσή του από το προεδρικό αξίωμα, ο Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του libre, την επιστροφή του και πιθανότατα την εκ νέου διεκδίκηση της ηγεσίας στις εσωκομματικές εκλογές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως είναι πολύ πιθανό αυτό το “come back” να κορυφωθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, την ώρα που ο Νίκος Παππάς θα εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ, προκειμένου να “καλύψει” την προσπάθεια να φανεί πως παρά τα εσωκομματικά του προβλήματα και αντιπολιτευτική παρουσία διαθέτει και, κυρίως, πρόταση για την οικονομία απέναντι στα μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός από το ίδιο βήμα. Επιδιώκει, δηλαδή, να μην επιτρέψει στο μπλοκ που τον οδήγησε στην έξοδο να παραγάγει θετική δημοσιότητα και να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει σε μία πολιτική κανονικότητα.

Στην ίδια κατεύθυνση, άλλωστε, κινούνται και οι συνεννοήσεις που έχουν γίνει με νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις του κόμματος που πρόσκεινται στον έκπτωτο πρόεδρο, οι οποίες εκδίδουν ανακοινώσεις κατά του “πραξικοπήματος”, όπως αναφέρουν, στην Κ.Ε, ενώ οι λίγοι βουλευτές που είναι κοντά του (Νίνα Κασιμάτη, θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Παππάς) πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους στα κανάλια μιλώντας για “απονομιμοποιημένη” Κ.Ε. Ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται, μάλιστα, εισηγήσεις ακόμα και να επιστρέψει στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, δείχνοντας ότι δεν αποδέχεται την έκπτωσή του και να ζητήσει την σύγκληση έκτακτου συνεδρίου (με τους συνέδρους του τελευταίου συνεδρίου τον Φεβρουάριο).

Από ορισμένους συνεργάτες του εκτιμάται ότι ήταν λάθος, υπό το κράτος του αιφνιδιασμού για τις 163 ψήφους εναντίον του στην Κ.Ε, ότι παραιτήθηκαν τα στελέχη του προεδρικού γραφείου (Μανώλης Καπνισάκης, Μπάμπης Παπαδάκης, Βούλα Κεχαγιά κ.ά) και άδειασαν τα γραφεία τους στο κτίριο του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Κι αυτό διότι εμφανίστηκε να αποδέχεται την απόφαση της Κ.Ε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, παρ ότι δεν έχει ακόμα οριστικά αποφασίσει τις κινήσεις του, φαίνεται να επιλέγει να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία και όχι να ιδρύσει νέο κόμμα. Εάν, άλλωστε, επέλεγε το δεύτερο θα έπρεπε να εξηγήσει γιατί ο ίδιος διασπά το κόμμα επειδή έχασε, κάτι για το οποίο έχει κατηγορήσει τους αποχωρήσαντες της “Νέας Αριστεράς” μόλις πριν ένα χρόνο.

Η δημοσκόπηση της GPO για το Star (κανάλι που έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές τον έκπτωτο πρόεδρο κατά το παρελθόν) έδειξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης χάνει κατά κράτος εάν επρόκειτο να αναμετρηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, όμως προηγείται με βραχεία κεφαλή του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος ακούγεται πως θα είναι ο υποψήφιος που θα εκπροσωπήσει τους “87” (που έχουν γίνει πιά πολλοί περισσότεροι).

Περιμένουν τον Φάμελλο

Από την άλλη πλευρά, στελέχη των “87” πιέζουν τον Σωκράτη Φάμελλο να οξύνει τον λόγο του κατά του κ. Κασσελάκη και να δηλώσει εγκαίρως ότι θα είναι παρών στην διεκδίκηση της ηγεσίας ώστε να δωθεί ο απαραίτητος χρόνος να συγκροτήσει πόλο γύρω του και να καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί να κινηθεί θεσμικά και να ανακοινώσεις τις προθέσεις τους στην επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε, σε περίπου δέκα μέρες, ο χρόνος, όμως, είναι πολύτιμος, όπως εκτιμούν άλλα κορυφαία στελέχη και του ζητούν να επισπεύσει.

Μέχρις ώρας η μοναδική υποψηφιότητα είναι αυτή του Παύλου Πολάκη, ενώ είναι βέβαιο πως δεν θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Παππάς, η δε Ρένα Δούρου αναμένει την ανακοίνωση των προθέσεων του Στέφανου Κασσελάκη. Εάν είναι υποψήφιος, τελικά, το πιθανότερο είναι πως θα τον στηρίξει, σε αντίθετη περίπτωση ίσως επιλέξει να είναι η ίδια υποψήφια.

Γιατί ο Νίκος Παππάς δεν θα μιλήσει στο Βελλίδειο

Η καθιερωμένη ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο απουσιάζει από το δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ -υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν εμφανιζόταν πολύ… ζεστός, λόγω και του υψηλού κόστους-, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, εμφανίζει το «γιατί» δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Σύμφωνα με πηγή της Κουμουνδούρου, το επιτελείο Κασσελάκη δεν είχε μεριμνήσει καν για τις λεπτομέρειες της επίσκεψης (αποστολή προσκλήσεων, κομματική κινητοποίηση κοκ.). Συνεργάτες του τ. προέδρου υποστήριζαν, από την πλευρά τους, ότι προσκλήσεις είχαν σταλεί, κάτι πάντως που δεν επιβεβαιώνεται από φορείς και τις κομματικές οργανώσεις της πόλης.

Τούτων δοθέντων, ο Νίκος Παππάς θα επισκεφτεί την Παρασκευή το πρωί το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, ενώ την επομένη, μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και την περιοδεία στα περίπτερα της Εκθεσης, θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς. Η επίσκεψη του προέδρου της Κ.Ο. θα κλείσει την Κυριακή το μεσημέρι με τη συνέντευξη Τύπου. Είναι προφανές ότι ο Ν. Παππάς, καθότι τομεάρχης Οικονομικών μέχρι σήμερα, θα αναπτύξει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος πρώτα στις συναντήσεις και μετά στη συνέντευξη.

Σχετικά Άρθρα