Επανεμφάνιση Κασσελάκη μέσω κύκλων-Το πιο πιθανό σενάριο να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

 Επανεμφάνιση Κασσελάκη μέσω κύκλων-Το πιο πιθανό σενάριο να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκαταλείπει την πολιτική. Από τις Σπέτσες, όπου βρίσκεται, ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε με το επιτελείο του και τους συνεργάτες του, στους οποίους είπε να βρίσκοντα σε ετοιμότητα.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν πώς στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Άλλες πληροφορίες ανφέρουν ότι είτε θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος. Συνεργάτες του πάντως υπενθύμισαν τόσο το αποτυχημένο πρόσφατο παράδειγμα της Νέας Αριστεράς όσο και τη γενικότερη αποτυχία νέων κομμάτων εδώ και πολλά χρόνια, ιδίως αυτών που προέρχονται από τη διάσπαση άλλων.

Ο «έκπτωτος» πρόεδρος φέρεται να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό τον ίδιο με κάποιους από τους βουλευτές που ανήκουν σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο μάλλον καταλήγει στο ότι δεν θέλει το όνομά του να συνδεθεί με μία νέα διάσπαση κι αυτήν τη φορά με τον ίδιο στο ρόλο του διασπαστή.

Συνεργάτες του, του συνιστούν να κατεβεί υποψήφιος με ενωτική ατζέντα, να καταθέσει τις προτάσεις του για το μέλλον του κόμματος και να ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση δίχως να ασχολείται με εσωκομματικές αντεγκλήσεις.

Μλιστα δέχεται εισηγήσεις να αποκαλύψει τις προθέσεις του μέσα από μία συγκέντρωση, η οποία θα έχει τον χαρακτήρα πολιτικού γεγονότος.

Σχετικά Άρθρα