Γεωργιάδης: Έχουμε ρεκόρ χειρουργείων όλων των εποχών             

 Γεωργιάδης: Έχουμε ρεκόρ χειρουργείων όλων των εποχών             

«Την ώρα που κάποιοι υποστηρίζουν ότι διαλύεται το ΕΣΥ, έχουμε ρεκόρ χειρουργείων όλων των εποχών, μείωση κατά 23 χιλιάδες στη λίστα αναμονής χειρουργείων και το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής ανακαίνισης των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας πως η «στρεβλή» εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ για την κατάσταση στο ΕΣΥ είναι «μία προπαγάνδα τεραστίου μεγέθους».

Ρούλα Σκουρογιάννη

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη βασίστηκαν στα τελευταία στοιχεία που διαβίβασε την Τρίτη (3/9) η ΗΔΙΚΑ, στο υπουργείο Υγείας, και δείχνουν ότι η λίστα αναμονής μειώνεται σημαντικά τους τελευταίους μήνες, καθώς από τις 107.000 αναμονές για χειρουργεία που υπήρχαν τον Μάρτιο (δηλαδή πριν την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων) έχουμε σήμερα περίπου 84.000 αναμονές για χειρουργεία.

Επόμενος στόχος η μείωση του χρόνου αναμονής στα ΤΕΠ

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, το βράδυ, στο Action24 στον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, τόνισε ότι για τον ίδιο και τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα η μείωση του χρόνου αναμονής στα ΤΕΠ. «Ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος, μπορεί να φτάσει και τις 8 ώρες. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Αν γίνουν αυτές οι 8 ώρες 6, θα είναι σημαντικό. Αν γίνουν 5, θα είναι μια μεγάλη επιτυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αθωωτική απόφαση στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε και στην αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, λέγοντας: «Ο Πολάκης κατηγόρησε αυτούς τους ανθρώπους για παράνομο πλουτισμό, για ψευδές πόθεν έσχες, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Αθωώθηκαν από όλα. Αυτή η αθώωση είναι η πέμπτη, δεν είναι η πρώτη αθώωση. Είχαν πέντε βαριές κατηγορίες και έχουν κερδίσει πέντε διαφορετικά δικαστήρια», ενώ έθεσε το εξής ερώτημα: «Το ότι απολύθηκαν εργαζόμενοι για πολιτικούς λόγους από το δημόσιο και καταστράφηκε η ζωή τους, δεν έχει συγκινήσει έναν στον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ;».

Αξίζει να αναφερθεί ότι για το ίδιο θέμα (την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Εφετείου Αθηνών για το θέμα των προσλήψεων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), ο Σταμάτης Πουλής, Σύμβουλος του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και Α’ Αναπληρωματικός Βουλευτής Ν.Δ. Δυτικής Αττικής, μιλώντας, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, εξαπέλυσε βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη.

Αναφερόμενος ο κ. Πουλής στα επτά χρόνια δικαστικής διαμάχης για την υπόθεση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., τόνισε ότι δεν υπήρχε αδίκημα για το οποίο έπρεπε να κατηγορηθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του: «Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν πληρείτο η αντικειμενική  υπόσταση του αδικήματος», είπε ο κ. Πουλής.

Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον κ. Πολάκη για τη «γνωστή πλέον ακόμα και στους συντρόφους του τακτική» να χτίζει την καριέρα του στις πλάτες αθώων ανθρώπων, εξαπολύοντας λάσπη και συκοφαντίες.

Τέλος, ο Σταμάτης Πουλής τόνισε πως «θα πρέπει να αποζημιωθούν όλα τα στελέχη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., τα οποία απολύθηκαν παρανόμως με εντολή Πολάκη, στο πλαίσιο των καταγγελιών του, περί δήθεν παρανόμων προσλήψεων που είχαν πραγματοποιηθεί, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη για τα έτη, 2013-2014. Και ότι θα πρέπει ο Παύλος Πολάκης και η τότε διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. να πληρώσει για τις καταχρηστικές τους αποφάσεις. Ώστε να μην μπορεί ποτέ κανένας Πολάκης, και κανένας υπουργός γενικότερα, να εκμεταλλεύεται αυθαίρετα την πρόσκαιρη πολιτική του εξουσία εις βάρος απλών ανθρώπων. Θα επιμείνω και ποινικά και αστικά, ώστε ο Παύλος Πολάκης να λογοδοτήσει για αυτά που έχει κάνει εις βάρος μας», κατέληξε ο κ. Πουλής.

Σχετικά Άρθρα