ΣΥΡΙΖΑ: Νέα προθεσμία σε Σπίρτζη από την Επιτροπή Δεοντολογίας– Καλείται να απολογηθεί ως τις 3 Σεπτεμβρίου

 ΣΥΡΙΖΑ: Νέα προθεσμία σε Σπίρτζη από την Επιτροπή Δεοντολογίας– Καλείται να απολογηθεί ως τις 3 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει η Κουμουνδούρου, ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης έλαβε νέα προθεσμία από την Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να απολογηθεί μετά την παραπομπή του στο όργανο ύστερα από επιστολή – αίτημα 70 μελών του κόμματος στα μέσα Ιουλίου. Αρχικώς είχε κληθεί στις 6 Αυγούστου, αλλά δεν παρέστη και στη συνέχεια του δόθηκε διορία ως τις 23 Αυγούστου, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή.

Σύμφωνα με topontiki.gr, η προθεσμία μετατίθεται εκ νέου για την 3η του Σεπτέμβρη, με την Κουμουνδούρου να επικαλείται τις θερινές διακοπές του Αυγούστου, καθώς «δεν έχουν μαζευτεί όλοι». Μετά την «απολογία» του, εφόσον ο πρώην υπουργός δώσει το «παρών», θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας – συνεδριάζει κάθε Τρίτη – προκειμένου να αποφασίσει αν θα προτείνει την διαγραφή του ή μη στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάσει στις 7-8 Σεπτεμβρίου, ώστε να λάβει την οριστική απόφαση.

Ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Απογευματινή, πάντως, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διαγραφής του, έκανε λόγο για «προειλημμένη απόφαση» της Κουμουνδούρου.

Στην συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η µέχρι σήµερα τακτική, αλλά και οι ανακοινώσεις της εκπροσώπου Τύπου δείχνει ότι πρόκειται για προειληµµένη απόφαση, που θα συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή. Να επαναλάβω ότι θεωρώ τιµή µου να έχω παραπεµφθεί από µια φράξια υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη και να διαγραφώ, γιατί εκφράζω τις πολιτικές µου απόψεις και εκτιµήσεις, από όποια κοµµατική γραφειοκρατία».

Σχετικά Άρθρα