Φωτιά στον Βαρνάβα: Διένυσε 40 χιλιόμετρα, έκαψε 100.000 στρέμματα-Η καταγγελία για τα καλώδια

 Φωτιά στον Βαρνάβα: Διένυσε 40 χιλιόμετρα, έκαψε 100.000 στρέμματα-Η καταγγελία για τα καλώδια

Ένα βίντεο ντοκουμέντο έρχεται να «ρίξει» φως στο πως ξεκίνησε η φωτιά στην βορειοανατολική Αττική, η οποία διένυσε μια απόσταση 40 χλμ. κι έφτασε από τον Βαρνάβα έως το Πάτημα Χαλανδρίου και έκαψε 100.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με βίντεο που εξασφάλισε και έφερε στο φως της δημοσιότητας το STAR, από ιδιοκτήτη σπιτιού, αποδεικνύεται, ότι οι φλόγες ξεκίνησαν και επεκτάθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς από κοντινό οικόπεδο.

Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται κάτω από μία κολόνα, στην οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, έγιναν εκρήξεις και αμέσως μετά ένα πυρακτωμένο καλώδιο έπεσε στα ξερόχορτα και η φωτιά πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι πραγματογνώμονες από την αρμόδια Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, αλλά και από τη ΔΕΗ πήγαν στο συγκεκριμένο οικόπεδο και πήραν κομμάτια από το καλώδιο, έτσι ώστε να αποδειχθεί και εργαστηριακά ότι αυτή ήταν η ακριβής αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς και ότι από εκεί ξεκίνησαν να επεκτείνονται οι φλόγες.

Ο κάτοικος της περιοχής που κατήγγειλε το γεγονός είχε μιλήσει και στον ΣΚΑΪ.

Ένα αντίστοιχο βίντεο έφερε στη δημοσιότητα και το Open.

H ρεπόρτερ Μίνα Καραμήτρου μετέφερε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επικρατούν δυο σενάρια. Το πρώτο είναι πως αρχικά εντοπίστηκαν ταυτόχρονα δυο εστίες φωτιάς που παραπέμπει σε εμπρησμό. Ωστόσο, υπάρχει καταγγελία ηλικιωμένου ότι η φωτιά ξεκίνησε από καλώδια ηλεκτροδότησης που έσκασαν και έπεσαν στα ξερόχορτα.

Σχετικά Άρθρα